Alla inlägg under februari 2010

Av Jenny - 5 februari 2010 11:53

Felix är i en underbar ålder.. Dvs om man bortser ifrån att han genom går nån typ av små pubertet..

Han har sen flera år tillbaka varit klar med vad han ska syssla med i framtiden.. Det är så bra. För då behöver han inte bli som jag..som fortfarande inte riktigt vet vad jag ska bli när jag blir stor..

Felix skall jobba i Bollibompa studion. Häromdagen satt han och funderade..

- Mamma tänk när jag blir stor och ska börja jobba..

- Jaa tänk, svarade jag.

- Då får jag åka tåg helt själv..

- Vaddå?? Varför ska du åka tåg??

- Men mamma, Bolibompa studion ligger ju i Stockholm, och vi bor ju här..Jag kommer få åka tåg varje dag. HELT själv..

- Jaha du menar så..


Det är så skönt att veta att han kommer bo hemma för resten av sitt liv:)


Jenny

Av Jenny - 4 februari 2010 18:34

Felix har tv spels dag varje fredag. Vi har fått begränsa det ganska ordentligt, pga att han blir helt galen..

Men idag fick han byta dag och spela idag ist för imorgon. Han var överlycklig. Han spelade alla spel han har på en begränsad tid. Sist av allt skulle han spela Star Wars på legos hemsida.. Ivrigt frågade han:

-Mamma vilket ska jag välja? etten eller tvåan?

-Inte vet jag. Jag har inte spelat nåt av dom, så jag vet inte vilket som är roligast. Svarade jag.

-Meeeeen maaaaamma. Varför spelade du inte det när du var liten??

- Det fanns inte såna tv spel när jag var liten. Det fanns nästan inga alls.

-Va????????????????? Fanns det inga datorer och tv spel??????????????????

-Jo det fanns datorer men dom var JÄTTE stora och helt annorlunda. Tv spelen var typ bara små prickar som flög runt..

- Va??? svarade det lilla krypet helt chockad.


Det kändes som att jag var född på sten åldern. Typ som att jag var den lilla flickan från Lilla huset på prärien som skuttar glatt över ängen tillsammans med sin hund. Hur kom det sig att jag på så kort tid blev SÅ gammal. Det kändes ju typ som när MIN farmor och farfar pratar om andra världskriget och berättar om när första tv apparaten kom..Har jag blivit jämngammal med dom nu..?

Felix satt kvar en stund framför datorn, samtidigt som chocken släppte för honom. Själv tog jag fram en stor bunke ur skåpet och började baka scones..Men hallåå!! Jag är ju 200 år gammal. Jag bakar scones...kan jag göra nåt annat än att laga mat och baka??!!Bor jag i köket eller?? Rätt vad det är kommer jag stå här och baka dom DOOOUBBLE. Hela frysen kommer säkert vara full med småkakor.För jag är så gammal att det räcker att man tar en till kaffet ( tur att jag inte dricker kaffe..det höjer mina ungdoms poäng )sen har man resten i frysen så man kan bjuda sina vänninor när dom kommer förbi och skvallrar..


Näääe jag måste nog gå på krogen i helgen.


Jenny

Av Jenny - 4 februari 2010 13:08

Jaha..Då har shopping beoendet tagit över choklad beroendet..Jag tycker faktiskt att alla choklad pengar borde kunna läggas på möbler ist.. ELLER HUR!!!

Mitt hem är i så stort behov av detta:

       

Vem somhelst kan väl förstå hur NÖDVÄNDIGA dessa prylar är..Sen behöver "vi" en matta till matrummet.. en soffa, en tv bänk och en bokhylla till övervåningen..


Jenny  


Av Jenny - 3 februari 2010 13:25

             Jenny

Av Jenny - 3 februari 2010 13:08

Vi har lite olika intressen..

    

Filip vs Jenny


Jag skulle inte säja att jag är oallmän bildad.. Jag skulle snarare säga att jag har lite roooooooligare intressen och kan såå mkt mer om såå mkt roligare saker..

KAN man prenumerera på en tråkigare tidning än Allt om Historia..Är Filip en kloning ( hur stavas det nu då cloning??? ) av min egen pappa??


Jenny

Av Jenny - 3 februari 2010 07:39

Igår var jag hos kiropraktorn igen. Ryggen hade gått tillbaka till hur den var när jag var där första gången.. Inte alls bra. Lill kiropraktorn var givetvis en aning bekymrad.. Han frågade om jag gjort nåt speciellt.. Nä svarade jag. Jag hade verkligen inte gjort nåt speciellt. Inte nåt utöver det vanliga.. Har du städat mkt, frågade han. Näää svarade jag. (I efterhand kom jag på att jag vänt upp och ner på halva huset, fast det är faktiskt inget ovanligt).

Efter att han ställt städfrågan, frågade jag honom givetvis om han föreslog att jag skulle sluta städa..Jag skulle mer än gärna lämna över den biten till Filip. Tänk att få komma hem och säga till Filip att jag aldrig mer får städa. Hade varit alldeles ypperligt. Då skulle han bli tvingad att sköta den biten. Medan jag fick stå med krökad öm rygg och piska honom när han inte gjorde som jag ville. UNDERBART.

Dock avrådde inte kiropraktorn mig från att städa. Han bara smålog. Innerst inne tänkte han nog: HA! din lata gris, trodde du att jag skulle bryta manspakten...KVINNOR ska stå vid spisen. (fördomsfull..nä inte alls).

Kiropraktorn vill förståss att jag ska ha ont i ryggen..Han kommer ju liksom bli miljonär på mig. JAG är den som gör att han kommer kunna gå i pension när han är 45.. Undrar hur gammal han är. Svårt att bedömma ålder på nån som är 20 cm lång..

I vilket fall som helst utförde han mirakel igår. Från att ha haft jätteont i ryggen gjorde han på fem min så att jag bara hade lite ont. Han tryckte på punkter som sitter, typ i arslet.. Känns lite intimt nästan. Tänk att min slappa bakdel är boven i dramat...Egentligen är jag inte förvånad.. En så slapp ända borde sitta bakom lås och bom..Nu ska jag inte dit förrän om tio dagar. Det är bara några dagar innan Felix skall opereras.. Då kommer jag få ligga på en knagglig resesäng på sjukhuset i FEM dagar. Snacka om att jag kommer gå dubbelvikt. OM jag kommer kunna gå över huvudtaget.. Kiropraktorn kommer säkert kunna gå i pension typ NU..


Jenny

Av Jenny - 2 februari 2010 22:36

Jag har tidigare varit gravt beroende av www.styleroom.se Jag satt framför den där sidan dag ut och dag in.. Inspirationen och vill ha behovet flödade och man testade nya lösningar var och varannan dag.. Men så på nåt sätt lyckades jag bryta det där beroendet.. Har varit inne nån gång ibland..Men inte alls som förr. MEN, nu när jag kommit över mitt chocklad beroende..eller rättare sagt lyckats behärska det..Så har jag givetvis lyckats trilla in på den där dumma sidan igen. Missförstå mig rätt. Det är JÄTTEKUL att hänga där. Men vad dyrt det blir.. Det kostar absolut ingentinga att bli medlem, mest bara tid.. Däremot så får man så mkt tips och ideér att man blir köpsjuk. För en impulsshoppare som jag är det LIVSFARLIGT..

Men jag tycker ändå att ni ska ta en titt. Det är himmelriket för alla inredningstokar:)


Jenny

Av Jenny - 2 februari 2010 20:07

Häromdagen kom Felix uppspringandes för trappan. Han satt i vardagsrummet och tittade på morgonens Bolibompa avsnitt, medan trötta föräldrar låg och drog sig i sängen. Han var hyffsat uppspelt när han kom inrusandes i sovrummet.


-Mamma, mamma. Är Ellie en tjej kanin??

- Jaaaa!!??

-Mamma, mamma är Ludde en kill kanin?

-Ja!???

- Mamma, det är ett program om kaniner som får bebisar i magen. Om Ellie är en tjejkanin så kanske hon kommer få kaninungar i sin mage...

- Nää Felix det kommer hon inte..

- JO!


Sen sprang han ner för att se fortsättningen på kaninprogrammet..

Senare på dagen kom kaninbebis diskussionen upp igen..

-Mamma jag tror Ellie kommer få en kaninbebis..eller kanske tio st..

- Nej Felix det kommer hon inte..

Jag drog en liten kort förklaring om att det måste finnas en tjej kanin och en kill kanin..

-Ja men det har vi ju..

-Ja men Ludde är kastrerad..det betyder att han inte kan få barn..

-Nä men Ellie kan ju..!!

Jag kände hur detta höll på att leda till ett samtal om blommor och bin som jag helst väntar med tills han är 15 år, MINST.. Så nu går det stackars lilla krypet och väntar på att Ellie skall få tio st kaninungar.

Jag hörde honom berätta för sin pappa att kaniner föder bara en unge åt gången. För alla tio kan ju inte komma ut på en gång..Mkt klok unge.. undrar hur länge han kommer vänta innan han fattar att det inte kommer komma några små kaniner över huvudtaget.. Kanske tills han är 15??


Jag vet att jag borde berätta.. Men han kan väl få vara liten ett tag till...


Jenny

Presentation

Omröstning!!

Vad vill ni ha mer av?
 Hemma hos bilder..
 Köptips..
 Lasse Berghagen..
 Jennys liv med Filip o familj..
 Det är bra som det är..

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kategorier

Länkar

Senaste inläggen

Arkiv

Tidigare år

Jen´s gästbok

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9
10 11 12 13
14
15
16
17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2010 >>>

Sök i bloggen

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards