Alla inlägg den 18 februari 2010

Av Jenny - 18 februari 2010 10:18

För två veckor sen fick vi reda på att Felix äntligen skulle få sin operation.. Har haft ont i magen sen dess, kan man väl säga..

I måndags åkte vi in till sjukhuset..Hilda och Filip har fått bo på patient hotell (faktiskat ganska lyxigt). Jag och Felix har legat på sjukhuset tillsammans. Förutom operationen så har det varit ganska lyxigt..Felix tycker allt är toppen tills läkare och sköteskor kliver in genom dörren..

Annars får man spela tvspel..dricka saft och äta glass nästan hur mkt man vill.

-Mamma TÄNK att det är barnen som bestämmer här... sa han häromdagen..


Han är alltså opererad för ett vidgat njurbäcken..Ända sen han låg i min mage har han haft vätska i njurarna.. Men det var ingen fara..fick vi höra då.. Sen har det lilla krypet haft en sk "maginfluensa " var tredje månad ca.. Himla konstigt har vi tyckt och egentligen fatta att det inte var det det var.. Men efter att ha ringt sjukvårdsupplysningen 30 11 ggr. Så har man liksom fått köpa läget. Det har alltid börjat med magsmärtor som blivit värre och värre. Sen har han spytt som en kalv en hel natt. Sen har det varit över..Så här har det fortsatt ända tills vi åkte in till sjukhuset akut för fem månader sen. DÅ blev vi äntligen inlaggda och dom tog reda på det verkliga felet..Ett vidgat njurbäcken.. Undersökningarna som följde var absolut ingen höjdare för en liten vild kille på 5 1/5.. Men det har ju lett till något gott.


Det har legat ett blodkärl över Felix urinledare som blockerat urinvägen. Då har inte urinen kunnat passera ordentligt. Iställethar den blivit kvar i njurbäckenet. Vidgat det så pass att det pressat mot njuren som då orsakat den enorma smärtan.. Kräkningarna har kommit pga smärta.. Tydligen kan man jämföra det med ett njurstensanfall..som i sin tur kan jämföras med att föda barn... Stackars lille gris!!!


Nu är iaf operationen klar.. Jag tror dock at jag hunnit får magsår/katarr eller nåt. Det svider i magen på mig.. Jag får väl doktorsgoogla på det och ställa en diagnos utefter vad jag hittar.. Operationen har gått bra, och Felix är på benen igen. Dock tycker han att det är så lyxigt på sjukhuset att han gärna stannar en natt till..


Jag ska ta igen mitt bloggande så fort Felix mår bättre och vi kommit hem igen.. Jag kan ju nästan kalla mig själv för Dr Grey nu... Berättar mer om mina doktorsupplevelser /utb/föreläsningar mm sen. Men ni kan fktiskt redan nu börja kalla mig doktor Jenny;)


Jenny

Presentation

Omröstning!!

Vad vill ni ha mer av?
 Hemma hos bilder..
 Köptips..
 Lasse Berghagen..
 Jennys liv med Filip o familj..
 Det är bra som det är..

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kategorier

Länkar

Senaste inläggen

Arkiv

Tidigare år

Jen´s gästbok

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9
10 11 12 13
14
15
16
17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2010 >>>

Sök i bloggen

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards