Alla inlägg under november 2009

Av Jenny - 22 november 2009 16:45

Som jag har sagt tidigare skall den kommande julen gå i Jesu födelse tecken.. Vi ska fira ju för själva julens skull. INTE för julklapparna.. Därför blir det minimalt med klappar i år!! Ungarna står i centrum. Dom kommer givetvis drunkna i julklappar.. Det blir alltid så. Men vi har försökt hålla oss lugna..Sen får vi se hur farmödrar och mormödrar och morfädrar mm gör..


Felix julklapps inköp är idag avklarat. SÅ SKÖNT. Vi köpte:

*En stor polisstation i lego.. Svindyr, men nu har han alla polislegogrejer och han tycker verkligen att det är super kul. Känns som bra leksaker, så länge inte Hilda får tag i dom..

*Ett Scoobi doo 3D brädspel.

*ett robot tvspel.

*Bamse i egypten cd skiva..

Känns som bra och förnuftiga saker.. Lagom!!

Till familjen köpte vi ett hederligt gammalt Hockeyspel..


Jag och Felix spelade lite hockeyspel när han låg på sjukhus.Han tyckte det var urkul. Jag var asproffsig, dvs i förhållande till honom. I hans ögon var jag typ Peter "Foppa" Forsberg.

- Mamma inte visste jag att du var så bra på hockey.. Varför börjar du inte på riktig hockey..

Söta lilla unge som inte förstod att jag var bra bara för att han var så kass. Jag skulle dessutom INTE vara lika bra på den riktiga isen..


Till Hilda köpte vi en lite ynka sugpropps grej som man kan sätta fast på ett bord. Som hon kan sitta och leka med vid tex matbordet.. Stackars lilla barn, EN ynka julklapp... Men va 17, hon e ju så lite att hon inte fattar. Det kommer nog bli nånting mer.. säkert lite kläder och sånt. Leksaker har vi ju tonvis från när Felix var liten. Man kommer ju ändå bara få hålla henne borta från allt papper så hon inte käkar upp det och kvävs..


Jag och Filip ska inte heller köpa massa strunt till varandra. Vi har satt en gräns på max 300 kr.. Jag vet redan vad jag kommer få.. Två stycken dvd filmer.. Han köper alltid dvd filmer och jag blir precis lika arg varje gång.. Det brukar även se ut som om tomtes treåriga lilla nisse slagit in det i all hast..Men som sagt, i år är det inte paketen som är det viktiga...


Det Felix tycker är viktigast av allt på julafton, tom viktigare än att tomten ska komma. Är ni vi spelar klappjakten. Alla har med sig minst två paket. Dom kan inehålla precis vad som helst. Ju finare inslaget desto bättre. Sen sitter alla i en ring på golvet. En tärning går i turordning runt i ringen. Om man slår en etta eller en sexa får man ta ett paket. När alla paket i högen är slut får man plocka av varandra. Det är DÅ speldjävulen flyger i Felix. Han tycker det är så kul. Men man får inte snäll spela bara för att det är barn med. Spelet går på tid. När tiden är ute får man öppna sina paket. OM man har några kvar.. Ju fånigare grejer paketen innehåller ju roligare är det.


Denna julen ska vi njuta av god mat  ( tycker vissa, jag ska njuta av chocklad ), och trevligt sällskap...Det blir en knytkalas jul. Filip har kommit på att vi ska dela upp maten i kostnadspaket. Så lottar vi ut så det blir lika kostnader för alla..Utom för oss vi betalar/köper mer eftersom vi är hos oss..

Jag hoppas detta kommer fungera. Gör det inte det så får vi väl bara käka choklad och julskinka.. Det går bra för mig, det är typ dom grejerna jag gillar på julbordet.. gärna lite knäck också..


Frågan är vem som ska få äran att vara tomte?? I vanliga fall är Filip alltid tomte. Han gör det så bra. Men i år hade det varit kul om nån annan hade varit tomte. Detta är nog året då Felix kommer genomskåda allt.. Lite sorgligt faktiskt..Tänk vad besviken han kommer bli. Fast samtidigt kanske det inte är sunt att tro stenhårt på tomten fram tills man går ut nian..


För sex år sen när jag var höggravid med Felix hade jag och Filip annordnat världens pang jul.

Efter maten när alla hade ätit upp var det dags för tipspromenad. Vi utlovade vääldigt fina hemliga priser. Alla gjorde sitt bästa. Vi hade lite förutspått vem som skulle vinna. Min pappa så klart, han vet ju allt om allt. Men icke. Han var inte så tomte bildad som vi trott( tipspromenaden handlade om tomten ). Istället vann dom vi minst av allt anat. Min suuuper blonda  styvsyster ( hon är inte trög bara väldigt blooooond )och min stybrors dåvarande flickvän..

1a pris var givetvis att agera tomte och dela ut alla julklappar. Gissa om dom blev förvånade. Ingen annan fick veta vad första priset var förrän två blonda galna tjejer utklädda till gammeltomtar tittade in.

Det var även det året vi bakade en julkrubba av pepparkaka och Jesus med familj gjordes i marsipan.. På julafton var det dock någon som ätit upp Jesusbarnets marsipan huvud.. MAN KAN JU GISSA VEM DET VAR!!! Den julen minns min styvdotter Elin( som då var nio år )fortfarande som den bästa hon varit med om.


Vi får se hur vi gör i jul..

Om ändå Peter Haber kunde komma och köra en Rudolf tomte..Det hade varit underbart. Sen kanske Lasse Berghaden hade kunnat sitta på en hög pall med sin guitarr i ett hörn nån stans, och sjunga smöriga julsånger och sjunga " Sträck ut din haaaand, och ta din haaaaand i min....lalallalalallalaalaaaa "

Åhh nu smyger julkänslan på. Ska bli mysigt trots allt julpynt..

  


GOD JUL i förskott, MEGA förskott. Hoppas Lasse hinner hem till alla i jul.


Jenny

Av Jenny - 22 november 2009 10:25

Tacktal: Tack för alla kommentarer. Det är så kul att ni tar er tid att kommentera. Kerstin vinner första pris:) Du kommenterar mest, en stor medalj till dig. Sen blir jag så himla glad när ni skriver att ni gillar min blogg och att den får er att skratta. Kul att mitt ganska tragiska liv får er att må bra;)


Vikt uppgång 0.5 kilo efter fredagens och lördagens frosseri.. Nu är det slut på frosseriet och jag ska minska två kilo i vikt tills på lördag..Det kommer inte synas, men det kommer kännas bättre iaf.

Postkontoret var stängt igår så Falukorvskvinnan fick inte ut sitt paket.. Hoppas innerligt att det kommer ett påminnelse sms på måndag.. Hoppas även att mina peruker kommer på måndag..

Börjar få dyng ångest över räkningar som skall betalas, lön som ska återbetalas ( pga klantig löneassisten..), julklappar som ska köpas, fest som ska anordnas..JULMAT som ska köppas, trots att den inte är god..Åh vad allt blir dyrt..Bäääääää.



Kraaaaam Jenny

Av Jenny - 21 november 2009 19:19

Jag skrattar så jag gråter... ÄNTLIGEN har hon fått hår:) Inte lika lik pappa när flinten försvann;)

  

Jenny

Av Jenny - 21 november 2009 17:17

Bara för att jag numera är en strl 44 istället för strl 40.. Har jag beställt lite kläder från H&M som jag hoppas kunna kränga på mig på lördag.. Tänkte hämta paketet idag.. Har fått en sms avi, toppen och ursmidigt.

Bara det att min feta fingrar råkade radera smset.. Jäkla skit vad irriterad jag blir på mig själv. Nu måste jag fjäska och hoppas att dom snällt letar igenom alla paketen.. Hur fjäskar man för folk när det ser ut som att man klistrat fast en falukorv under hakan..???? Ingen kommer vilja hjälpa falukorvskvinnan..


Suck och stön,

Jenny

Av Jenny - 21 november 2009 10:56

Helt tyst och lungt hela morgonen. Nästan overkligt.. Felix sov till kl åtta. Sen smög han ner och satte på en film. Filip har sovit hos farmor med Hilda för att inskola henne lite iför nästa helg.. Det ska INTE ställas in några perukfester pga gallskrikande bebisar!!!


Saker jag behöver ordna med i veckan:


1. Gå ner minst två kilo!! Det är väl inte orealistiskt?!

2. Se till att nya perukerna kommer.

3. Fixa bord.

4. Fixa stolar.

4.5 Fixa bestick tallrikar och glas..

5. Fixa tolv madrasser till folk som sover över.. ( risken är att festandet ALDRIG tar slut när så många ska sova över..)

6. Sola så jag blir lite mer åt det oranga hållet, än det gröna..

7. Bleka tänderna onarturligt vita. (På riktigt!!)

8. Leta upp kläder till festen. Ska ha nåt som är snyggt, anständigt, bekvämt och nåt som döljer fläsket ordentligt. Kan hända att Bridget Jones trosorna åker på.. Kanske ska matcha dom med en pansar bh.. Filip tycker säkert att jag är MEGA sexig..

9. Skrubba bort fogen från klinkern i hallen. Att det skulle vara så svårt att få bort.

10. Ordna med inhandling av mat till festen.

11. Förbereda maten till festen och försöka baka till desserten, UTAN att trycka i mig allt själv.. Kan börja tidigast på fredag natt.

12. Leta fram mina Lasse Berghagenskivor så det blir fest på RIKTIGT:)


Tror det var allt. Måste nog börja fixa snart så att man inte dör av stress på fredag natt..


Jenny

Av Jenny - 20 november 2009 19:09

När jag var 20 år flyttade jag till en stad 40 mil ifrån den jag vuxit upp i. Detta var ultra stort.. Helt ensam i en främmande stad där jag inte kände nååågon i hela världen.. Jo, några kände jag. Några som jag hade pluggat ihop med tidigare, och nu skulle studera tillsammans med igen..


Jag bodde i en etta på 40 kvm, tillsammans med mina två katter som var mitt liv. Det var mitt i sammaren, vädret var totalt fuktlöst. Man kunde knappt sova ordentligt eftersom man svettades så.

Eftersom jag bodde på andra våningen i ett väldigt gammalt hus. Sov jag alltid med köksfönstret, som låg ut mot innergården, vidöppet.

Om man satt i min säng så såg man rakt igenom hela lgh. igen om hallen och rakt ut i köket..


Det som är så skönt med att ha katt är att vad man än hör för konstigt ljud, kan man alltid tänka: Äh! det var bara katterna..

En natt vaknade jag i min lilla etta och hörde ett jäkla rasslande i köket. Ljudet var totalt oigenkännligt.. ÄÄÄhhh!Grrrr, jäkla katter tänkte jag.. När det inte slutade låta från köket, satte jag mig upp i sängen.. Ojdå, jag har en katt på varsin sida om mig.. Jag hade inte fler katter. VAD var det då, som lät så fruktansvärt mkt, i mitt pyttelilla kök???

Jag hann tänka hundra tankar. Den första var att: SHIT! Det är nån som har klättrat in genom mitt fönster på andra våningen och gör inbrott.. Livrädd drog jag täcket överhuvudet.. VAD skulle jag NU göra.. Hjärtat bankade så det nästan gjorde ont.. Efter att jag kikat fram under täcket ett tag konstaterade jag att det inte var inbrott i mitt kök. Jag gick upp och tände lampan.. Samtidigt som jag gick genom min lilla, lilla hall för att gå in i köket var det någat svart uppifrån som dök ner mot mig.. Jag skrek och hukade mig precis som Ronja Rövardotter gör när Vild Vittrorna attackerar henne.

Nu var alla lampor i pytte lgh tända. Mellan köket och sovrummet låg en mini toalett, som jag i panik tryckt in mig på. Mitt hjärta slog så hårt att jag nästan kunde greppa det..

Hjälp, hjälp, hjäääääääälp, tänkte jag i min trötta skalle. Säg att det är en fågel. SÄG ATT DET ÄR EN FÅGEL: SSSÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄGGG AAAAAAATT DEEEEEEEEEEEEEEEEEEET ÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄR EEEEEEEEEEEEEEN FÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅGEEE

EEEEEEEEEEEEEEEEEL.

Jag tittade försiktigt ut. Men slog genast igen dörren igen. DET VAR INGEN FÅGEL!!! I mitt hysteriska huvud bad jag till GUD att nästa gång jag tittade ut genom dörren så hade den superläskiga FLADDERMUSEN förvandlats till en vanlig liten gråsparv.. Jag tittade försiktigt ut igen.. En STOR ÄCKLIG fladdermus fladdrade runt i rummet, runt runt ovanför min säng. Katterna var som tokiga och jamade mega super högt och sprang runt, runt i samma ring som fladdermusen flaxade.

VARFÖR bodde min pappa 2 miljarder mil ifrån mig just nu?? Det är ju precis sånt här man behöver pappor till!!!VARFÖR hade jag ingen stor stark pojkvän brevid mig i sängen som kunde ta hand om detta?? ( Detta var alltså innan Filips tid... Han hade nog iofs varit lika rädd som jag...).


Krypendes ut från toaletten jagade jag fatt i katterna och tryckte in dom på toaletten. Satt sen på huk och undrade över hur 17 jag skulle kunna få tag i telefonerna som låg på nattygsbordet längst in i rummet..Det gick bara inte.. Jag kunde inte gå genom hela rummet och riskera att få en fladdermus i huvudet..Jag var tvungen att gå in till granntjejen rakt över.. Mitt i natten ringde jag på tjejen mitt emot, som jag typ bara hejat på några ggr tidigare. Hon vågade inte öppna dörren. Hon trodde väl att det var alkisgubben nedanför som var runt och härjade. När hon till sisst förstod att det var jag. Öppnade hon.

Jag ursäktade mig tusen ggr och berättade vad som hänt. Sen bad jag snällt att få låna telefonen. Hon tyckte inte att vi behövde ringa nån stans.. Utan erbjöd sig som värsta karlen att vifta ut den..

Denna pyttelilla människan travade in i min lgh och började vifta efter fladdermusen med en liten tidning.. Ända tills den hängde sig uppochner i bården upp i taket.. DÅ insåg även hon hur läskig den var.


Dom enda människor jag kunde tänka mig att ringa var SOS. Om inte detta var nöd, vad skulle då vara det???? Om man kan ringa ang fåglar som frusit fast i isen. Då måste man kunna ringa gällande influgna fladdermöss. MEN det kunde man tydligen INTE! Killen på SOS sa, att visssa saker får man FAKTISKT klara själv..

Jaha tyckte jag, hade han sagt samma sak om det krälade upp en boaorm ur toastolen??

Vi fick iaf numret till Securitas. Dom skrattade och lovade att komma så fort dom kunde..


När jag och grannen gick in i min lgh för att se hur det gick för den uppjagade fladdermusen, var den som bortblåst. Kunde inte hitta den nån stans..

-Vad skönt, sa granntjejen. Då har den flugit ut...

-Ehhhh, superskönt..( jag kände mig inte super avslappnad..)

Jag vågade inte tro på att den hittat ut av sig själv. Sökte högt och lågt efter äckelflygmusen. Men kunde inte hitta den. Grannen gick in till sig. Jag kunde inte komma till ro. Släppte ut katterna från toa. Dom nosade och mjauade.. Till sist hoppade min ena katt ( PUMA ) upp på köksbänken och började krafsa mot en gammal glasburk..

Jag tog tag i burken och drog fram den. Jag TOG RAKT PÅ EN FLADDERMUSKLO. Fladdermusen föll från glasburken rakt ner på diskbänken och jag GALLSKREK SÅ HÖGT JAG KUNDE OCH BANKADE PÅ GRANNENS DÖRR IGEN..


Grannen( som var ganska trött på min hysteri ) kom tillbaka och konstaterade att nu var den död.. MEN det var den inte. Den låg där på min diskbänk och försökte komma iväg.. ( Tydligen kan dom bara flyga iväg om dom hänger uppochner..)


Resten av natten stod jag på gatan utanför och inväntade Securitas. När dom väl kom hade dom en hink och Gigantiska jättehandskar på sig.. Jag visade vägen till min fladdermus. Dom båda Securitaskillarna som hade verkat så coola i sina jättehanskar. Verkade inte särskilt coola längre. Dom tjafsade lite om vem som skulle bära ut äckelmusen. Sen tog den ena killen fladdermusen medan den andra höll i hinken som dom skulle lägga den i.. Dom påstod att dom skulle släppa ut den i skogen. Men jag vet inte vad dom gjorde med den. Hängde den säkert utan för mitt köksfönster igen..


Efter det sov jag aldrig mer med öppet fönster. Hur varmt det än var!


Jenny.




Av Jenny - 19 november 2009 19:04

Ganska ofta ringer det telefonsäljare hem till oss. Till er också antar jag. Dom jobbar så konstiga tider.. jag menar "vanligt folk" jobbar ju dagtid.. Det är då dom ringer som värst.

För er som inte känner mig så har jag världens fjantigaste röst. Jag skämtar inte när jag säger att jag låter som en femåring i telefon..


Eftersom jag oftast är hemma dagtid så är det jag som får prata med alla tele säljare här hemma.. Det brukar låta så här:


-Hej jag ringer från......( företaget dom ringer från )...Har du mamma eller pappa hemma??

-Ehhh ( skit irriterad över att dom tror att jag är ett barn..) Det är faktiskt JAG som är frun i huset!

-Ojdå! Nämen förlåt du lät som ett litet barn..

Trodde dom att den där sista kommentaren på nåt sätt skulle släta över deras klavértramp? Jag blir ju bara ännu mer skit irriterad. Vilket innebär att jag aldrig för mitt liv skulle köpa nåt.. Inte ens om jag tyckte det var världens bästa produkt..


En gång slog det mig hur otroligt pantad jag var. Om jag istället låtsades att jag faktiskt var ett barn, när dom ändå trodde det.. Skulle jag ju slippa dom på en gång..


-Hej! Jag ringer från...... Har du mamma eller pappa hemma??

-Näää, svarar jag med min ynkligaste röst.

-Nähe, vet du när dom kommer hem?

- Vet inte svarar jag ännu ynkligare.

- Hur gammal är du då???

WHAT?? Dom skulle ju lägga på och låta mig vara, för jag var ju bara ett litet ovetande barn. Chockad över frågan. Som jag absolut inte var förberedd på svarar jag lika ynkligt:

-12 ( tolv måste ju vara en bra ålder.. jag lät nog ändå ganska med..)

- Jaha, stora tjejen... säger säljaren klämkäckt.. Har du hört talas om vår produkt......?? Så började han mala på om allt möjligt.

Va fan, det här är ju inte klokt. Jag var ju bara en tolvårig liten tjej..Kunde ju inte be telesäljaren att dra för det skulle nog en tolvårig flicka med ynklig röst inte våga.. Eller??

-Blalanblablablablablbaqlablablaaa fortsatte han i luren..

Jag lyssnade inte utan vara bara så oerhört chockade över att min superplaan inte fungerade. Trodde han att jag skulle lyssna intresserat och sen försöka hjärntvätta mina föräldra om att vi inte kunde leva utan hans dumma produkt??

Till sist tog jag i allt vad jag kunde.

- DU FÅR NOG RINGA NÄR MIN MAMMA ELLER PAPPA HAR KOMMIT HEM!!

Sen la jag på..


Mitt super knep för att slippa försäljaren funkade INTE om man säger så.



I morgon ska jag nog skriva om min fladdermus.. Den historian har jag inte berättat på flera år...


Jenny


Av Jenny - 18 november 2009 19:40

Vilken dag!

Snacka om att vara en kass morsa.. Armen har värkt så idag att Felix fått spela datorspel typ hundra timmar.. Han tycker förståss att jag är världens bästa mamma.. Jag har gjort allt i min makt för att få Hilda att sova så mkt som det bara går.Det har funkat så där bra.. Den där sprutan tog verkligen musten ur mig.. Bara vi inte blir sjuka nu.. Det är iaf väääldigt skönt att ha det överstökat.. Nu slipper man gå och fundera på om det är bra eller dåligt att ta sprutan. Gjort är gjort och går aldrig att ändra på..


Man fick lite läskig feeling när man stod där och köade på mässan.. Likadant när man väl kom in och såg alla vaccinations båsen.. Fick lite krigskänsla.. Detta är sånt som man kommer berätta för sina barnbarn sen, om hur folk köade i timtal.. och att dom nästan slig ihjäl varandra i jakten på sprutan ( man kommer givetvis att överdriva.. det gör man när man är gammal..). Dvs OM man nu får några barn barn.. Man kanske blir totalt steril av sprutan.. För min del hade det varit ok. Då hade jag sluppit att sätta in en ny spiral eller käka p piller och sånt där annat tjafs.. Då hade jag ändå varit på den säkra sidan.. Filip hade nog också tyckt att det var bra med tanke på att avhållsamhet är vårt nuvarande preventivmedel..Här hemma ska inte bli fler barn!! Jag vill verkligen ALDRIG mer bli så här stor..ALDRIG. Det är så jäkla svårt att bli av med fettet när det väl fått fäste..och min självkänsla ligger långt under för vad som är normalt...USCH! Nu vill jag inte tänka mer på det..


Felix väger 25 kilo.. Det är typ så mkt jag ska gå ner. Man kan alltså säga att jag ska gå ner en hel Felix.EN HEL MÄNNISKA... INte riktigt men nästan..Men till att börja med ska jag gå ner en Hilda. Hon väger baaara 8.6 kilo..


Imorgon börjar jag med urtrista morgonpromenader. Ska upp innan Filip och hinna ut innan han drar till jobbet.. Alltså helt barnfritt= skönt och troligtvis avkopplande..Jag tänker bara stiga ur sängen och dra på mig kläder..Inget fix och trix för att se mänsklig ut. Möter jag nån får dom väl bli skraja då. För nu är jakten på Jenny igång..


I veckan ska jag även unna mig lite solariesol (=lusterapi kan man kanske kalla det..bara min blekgröna färg förvandlas till något mer orangebrunaktigt.. ) OCH jag ska bleka tänderna UR mega onarturligt vita.. Hollywood here I come!!


Jenny





Presentation

Omröstning!!

Vad vill ni ha mer av?
 Hemma hos bilder..
 Köptips..
 Lasse Berghagen..
 Jennys liv med Filip o familj..
 Det är bra som det är..

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kategorier

Länkar

Senaste inläggen

Arkiv

Tidigare år

Jen´s gästbok

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5 6 7 8
9 10 11 12 13 14
15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27
28
29
30
<<< November 2009 >>>

Sök i bloggen

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards