Alla inlägg under november 2009

Av Jenny - 8 november 2009 13:13

Jag har tänkt att Hilda ska provspela för Exorsisten..dvs om dom skulle få för sig att göra en ny eller en uppföljare. Hon kan nämligen vrida sitt huvud ett helt varv...


Barnvetare säger att små barn inte ska titta på tv. Deras hjärna är inte tillräckligt utvecklad för att klara av alla färger och snabba rörelser. Bebisar kan utveckla nån form av ADHD. För att ta det säkra före det osäkra får Hilda inte titta på tv..MEN!!

Varje gång vi i familjen vill titta på tv och Hilda är vaken får hon sitta i sin babysitter vänd från tvn. Men då virder lilla exorsisten Hilda sitt huvud ett helt var för att kunna se. Jag hade ingen aning om att små bebisar kunde virda sina huvud så mkt..

Vi kanske borde ta hit en präst som driver ut hennes onda krafter..och slänger lite vigvatten på henne. Men shit nu skrämmer jag upp mig själv..Hon har en learning dog( en sån som pratar så fort man petar på den..) Härom kvällen började den prata utan att nån petade på den, det var inte någon i närheten av den, inte ens katten.. Om den säger My name is Chucky.. nån kväll, när jag är hemma själv. Då skiter jag nog ner mig..( förlåt fult ord ).


Ska genast leta igenom Hildas kala skalle efter ett födelsemärke i form av 3 sexor.. Hon har fortfarande inte fått några tänder. Det kanske växer ut värsta huggtänderna.. Sen kanske hon kan flytta grejer med bara tanken.. Det hade iofs varit bra. För då kan hon sitta i babysittern och städa samtidigt som hon snurrar på huvudet.

Då hade jag kunnat sitta lungt och sansat hela dagarna och bara kopplat av. Jag hade inte behövt säga till henne vad hon skulle göra,städa eller flytta på. Det hade räckt att jag tänkte. Toppen!!! Vi struntar nog i att ta hit prästen, hon får gärna ha övernarturliga krafter. Men inte se spöken och sånt då skulle jag bli så rädd. Jag tror på ALLT jag hör. Tänk om hennes första ord blir - I see ded people.Huuuu


Vi hade spöken i gamla huset i Halmstad.. USCH vad läskigt. (Bodde i ett gammalt torp från 1800 talet).. Jag försöker ändå inbilla mig att jag inte tror på sånt. Så det så!! Jag tror INTE på sånt.. Åhh, nu kommer jag säkert se nån stå och glo vid sängen ikväll. Bara för att dom ska bevisa för mig att dom finns.. Nu rörde jag till det för mig.. Ok jag tror på er, JAG TROR PÅ ER..fast jag inte vill. Ni behöver inte visa er..

Min mamma brukar säga att när hon dör ska hon spöka för mig. NEJ TACK! Jag skulle bli så rädd. Det räcker att hon sitter på ett moln med vit klänning och stora fladdrande vingar. Hon kanske kan kasta ner lite pengar ibland också.. Det bästa vore om hon kunde leva för alltid!!


Jenny

Av Jenny - 7 november 2009 17:39

Idag stod det i mitt horoskåp att jag skulle unna mig att köpa nya kläder.. Det stod nåt i stil med: Nu när du gillar det du ser i spegeln.. Jag har kollat länge i spegeln.. Men jag ser inget jag gillar. Dom måste ha menat en annan skorpion..

Gick på stan med båda mina barn idag.. Hade behövt ett par nya byxor eftersom jag lyckades få tapetlim på mina enda byxor som passar. Dvs dom enda som inte mina lovehandles inte hänger över.. Men jag köpte inga. Trots horoskåpet..


Imorgon är det farsdag. Jag köpte kort för att skicka till min pappa.. Kunde dock inte adressen till honom då han nyligen flyttat. Skickar ett sms till min lillasyster som fortfarande bor hemma, och frågar efter adressen. Skriver att jag vill ha svar FORT.. Annars kan det liksom ta flera dagar innan man får svar.. Ringer upp för att jag inte orkar vänta, inget svar.. Hmm ringer nummerupplysningen istället. Får adressen. Då får jag adressen på sms från min syrra.Jag svarar att det tog för lång tid. Lillsyrran ringer upp och säger att jag är knäpp...??!! Pratar kort med henne samtidigt som Felix måste säga nåt superviktigt som absolut INTE KAN VÄNTA. Jag säger till Felix:

-Jag pratar i telefon nu så jag kan inte prata med dig!!

-Nähe????? svarar min supersmarta lillasyster och tror att jag sa till henne.

(Mathilda! Det var ju liksom dig pratade med i telefon daaaa:) Hoppas ni hade kul på dopet.)


Jenny




Av Jenny - 6 november 2009 17:33

Hilda har blivit gaaalen. Förrut var hon världens mest nöjda bebis. En riktig lyxbebis. Så där så att om man hade fått henne först. Hade man troligtvis haft 20 ungar, jag skämtar inte..Tur att vi fick ett vanligt barn först:)


Man kan inte längre lägga henne på en filt på golvet. Då blir hon förbannad. Antingen rullar hon iväg och skriker för att hon inte kan rulla dit hon vill. Eller så skriker hon för att hon inte vill ligga på magen, och ändå envisas med att rulla runt till mage. Eller så skriker hon för att hon ligger på rygg och inte kommer runt till mage pga ev hinder. Samtidigt står Felix nån stans i närheten och säger mamma, mamma, mamma, MAMMA!!!
Hilda vill bara sitta, stå eller flyga. Bara det att Hilda inte kan sitta, stå eller flyga.

Med tanke på hur många barntillbehör det finns att köpa är det konstigt att det inte finns nån typ av sele som man kan sätta på sig. Den skulle ha uppsträckta armar, så man kunde gå runt med sin lilla bebis i flygposition hela tiden. Helst skulle det finnas en kräkfångnings grej precis ovanför mammans huvud. Hmmmm, undrar om jag ska söka patent på den idén.


För en stund sen fick jag för mig att jag skulle sätta upp Hildas blommiga elefant som jag beställde för tvåhundra år sen.. Filip är iväg och kör Elvis ikväll, och jag är hemma med Vilddjuret och Heffaklumpen ( som är så tung att man inte kan bära henne på en arm längre ). Ändå skulle jag envisas med att tapetsera upp elefanten. Man kan säga att det var en tålamodsprövning... Hilda ville inte ligga still, sitta still, stå still eller flyga still. Felix skulle hjälpa till och limma. Det kanske blev lite mer lim än vad vi egentligen behövde. Elefanten är nu på plats efter mkt om och men. Dvs om den inte her trilllat ner ( måste genast springa upp och kolla..vänta......den satt kvar..puh!!). Om jag hade varit själv hade den nog blivit lite bättre.


Undrar om olika arbetsgivare förstår vilken merit det är att ha barn?? Man får så mkt bättre tålamod, man lär sig liksom att göra tiotusen saker samtidigt, samt utföra svåra saker under hög press. Tom  göra alla dessa saker samtidigt under grov påfrestning, såsom tjat folk som klättrar och drar i en och tjurar för att dom inte får som dom vill..

I mitt nästa lönesamtal tänker jag säga att jag gör mitt jobb utomordentligt..plus att jag faktiskt har barn. Därför borde jag ha sååå mkt högre lön!!! Så det så!!


Jenny

Av Jenny - 5 november 2009 18:23

Va!!?? finns det en lösning mot kräket?? Bvc säger ju att det inte finns nåt att göra.. Funkar det och kan man ge det til hur små som helst. Om det funkar varför slutar dom sälja det??


Jenny

Av Jenny - 5 november 2009 11:44

Hilda förbrukar ca trettiotusen plagg per dag. Hon spyr ner allt, då menar jag ALLT! Hon spyr ner sin body, sina byxor,sina strumpor, sin overall, sin mössa, min tröja,mina byxor, min jacka, min halsduk, Filips byxor, Filips skjortor, vår nya soffa femtioelva filtar, sin lila gosedjurskatt. Den enda som inte blir nerspydd är Felix.. Han har vett att hålla sig undan. Om man säger ge Hilda en kram, svarar han snabbt- Nej tack, jag vill inte ha slem på mig..


I början bytte jag kläder hela tiden. Man vill ju vara fräcsh och inte lukta spya.. Men nu har jag insett att det är inte lönt. Man får spara sina rena väldoftande kläder till dom tillfällen man ska vistas bland folk..

När Felix var liten hade han coola brallor och fina små tröjor på sig. Nu när man fick en liten flicka hade man föreställt sig att hon skulle ha små söta klänningar och bodys, ja tom coola jeans. Men det är inte lönt. Allt som är sött, coolt eller fint ligger konstant i tvätten. Vilket har lett till att Den söta lilla flickan som ser ut som en kille ligger i en sjaskig body med ett par omatchande strumpbyxor.


Ett tag trodde jag att jag skulle kunna rädda kläderna med hjälp av små kräkscarfs.. Köpte en hel drös. Som om dom små tygbitarna skulle hjälpa. Min bebis kräks längre än så..From nu heter hon Megaspyan Hilda..


När Hilda slutar kräkas ska hon iaf se ut som en tjej!

Nu ska jag ta hand om kräkmonstret som vill att hennes mamma lyfter upp henne i luften som ett flygplan..HELA TIDEN. Då skrattar hon så sött. Tar man ner henne gallskriker hon. Hmmm. Flygleken är kul ända tills mamma får en mega spya rakt i nyllet.


Jag kan lika väl sluta duscha också.. Inte lönt liksom..


Jenny

Av Jenny - 3 november 2009 12:32

Hej på er..

Det snurrar fortfarande i skallen på mig.. Men jag försöker låtsas som ingenting. Felix är hemma från dagis.. Han är egentligen inte sjuk. Han har bara fått en sjudundrande vagel i ögat. Ser ut som om han fått värsta smockan. Stackars unge. Jag brukar också få vaglar ibland. Förra hösten hade jag en som var sjuuukt stor. Kunde knappt öppna ögat. Den var så envis att det nästan tog hundra år innan den försvann.


Hilda har lärt sig rulla från mage till rygg. Det är bra! Hon har ju rullat från rygg till mage under en månads tid. Men har absolut INTE velat ligga på mage. Det har varit en gnutta frustrerande. Man har lagt henne på en filt på golvet. Bullat upp med roliga leksaker runt omkring. Hon låg still i en sekund. Rullade runt på mage. skrek som en galning. man vände tillbaka henne hon var gald i en sekund sen vände hon sig till magläge igen och gallskrek.. Nu när hon kan vända tillbaka sig tänker jag att hon kan rulla lite fram och tillbaka. Men nähe.. Det gör hon nte.. Nu rullar hon iväg.. långt utanför filten. Ska det var sååå??? Kan hon inte bara ligga still och leka?? Det var ju en sån bebis jag beställde. Måste ha blivit fel vid leveransen.


Hon har börjat forma munnen och gör dom allra sötaste små ljud. Dom är söta ända tills hon blir hungrig och sötljuden går över i gallskrik. Då är det inte lika gulligt, mest bara bråttom..


Igår skickade jag Filip att köpa två par byxor till Hilda. Heffaklumpen har vuxit ur typ ALLT.. Jag visste att det var en vild chansning att skicka honom.. Men hon behövde verkligen byxor, och jag var så yr. Han kom hem med två par mysbyxor. Ett par grå och ett par cerisa. Helt ok. Jag hade dock köpt snyggar och mer opraktiska ickebarnvänliga... men dessa var mkt barnvänliga och säkert himlans sköna. Sen hade han köpt en mini, mini Star Wars tröja, en grå...???? Hallå!! Nu ser vår skalliga lilla flicka ännu mer ut som en skallig liten kille. Man klär gärna skalliga pojkliknande bebisar i rosa eller rött för att folk inte ska ta miste.. Nu måste man byta blöja på henne för att vara hundra på att det VERKLIGEN är en tjej..Stackars unge;)


Nu har visst pojkbebisen kräkt på Star wars tröjan.. Får genast ta på henne en tjejtröja..

  


Jenny

Av Jenny - 2 november 2009 18:48

      

 Dessa skulle jag vilja ha i höstmörkret.. Dom kostar inte multum till skillnad från allt annat på min önskelista. Tror att dom finns att köpa på Village..eller här http://www.carlssoninterior.se/visa_produkt.asp?id=964&t=Ljushus%2C+FUNKIS%2C+f%F6r+v%E4gg


Jenny

Av Jenny - 2 november 2009 11:22

Idag är jag sjuk. Helt snurrig i skallen. Jag har haft så här tidigare. Sjukvårdsupplysningen säger att det är kristallerna i öronen som är i obalans. Själv tror jag att det är en tumör som växer och växer. Vilket gör att den trycker mot balans nerven.. Kanske tur att inte JAG jobbar på sjukvårdsupplysningen.. Iofs hade dom fel ang Felix.. Hans vidgade njurbäcken som han nu ska opereras för var ju varken allergi eller maginfluensa..

Men jag hoppas att min yrsel snart går över. Enligt läkarna ska man gå mkt då hamnar tydligen kristallerna rätt. Tänk att jag har kristaller i öronen. Om jag kunde pilla ut dom kanske jag skulle kunna sälja dom och shoppa loss lite ist. Då skulle jag inte heller ha några kristaller i obalans.. Snurret skule försvinna. Ojoj! det låter som om jag skall bli läkare.. Får genast skicka in en ansökan till Doktorskolan. Jag skulle säkert få hoppa över några klasser eftersom jag redan är så doktorsklok. Undrar om man ska skriva med i ansökan att man kollar på Greys Anatomy. Att man typ kan alla avsnitt utantill. Det måste ju vara en SUPER merit..


Under, UNDER, UNDERBARA Filip var hemma  från jobbet i morse för att hjälpa mig med barnen. Det borde vara förbjudet att ta hand om barn när man inte är sjuk. Man borde få ringa försäkringskassan och anmäla sig sjuk och då skulle dom genast skicka hem nån typ av barnflicka som matade och lekte med barnen hela dagen. Så stackars mamman kunde vara sjuk ifred.

När Filip var hemma i morse var alla barn lugna och fina. Hilda sov och Felix lekte snällt på sitt rum. Det gör han ALDRIG annars. Så fort Filip hade gått, ville Felix spela spel. Vi spelade Elefant spelet tre ggr. Sen orkade jag inte mer. Hilda vaknade.. Felix började tjata. - Kan jag inte få spela tvspel, kan jag inte få det snälla snälla, SNÄÄÄÄÄÄLLLLA MAMMA. Annars vet jag inte vad jag ska göra. OSV OSV.

Jobbigt att vara sjuk OCH konsekvent.


Nu ligger jag på soffan och försöker få skallen i balans samtidigt som jag matar mina barn.. Jag lääängtar tills Filip kommer hem igen. Idag tycker jag väääldigt synd om mig själv!!


Självömkande Jenny.

Presentation

Omröstning!!

Vad vill ni ha mer av?
 Hemma hos bilder..
 Köptips..
 Lasse Berghagen..
 Jennys liv med Filip o familj..
 Det är bra som det är..

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kategorier

Länkar

Senaste inläggen

Arkiv

Tidigare år

Jen´s gästbok

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5 6 7 8
9 10 11 12 13 14
15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27
28
29
30
<<< November 2009 >>>

Sök i bloggen

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards