Alla inlägg under januari 2010

Av Jenny - 22 januari 2010 09:59

Filip:- Jenny lyssna, Hilda säger pappa.. Åhh hennes första ord är pappa..

Jag:- Men hon sa ju Mamma för ett tag sen..!?!

Filip:- Ja men det var ju inte på riktigt..

Jag:- Vaddå inte på riktigt..??

Filip:- Ja..hon fattade ju inte vad det betydde..


(Hilda säger pappa på inandning.. Prova själva. Man får nästan ont i halsen).

    


Senare på kvällen.

Jag sitter vid köksbordet och har satt Hilda på bordet framför mig.

Jag:- Hilda vaaaaar är lampan?

Hilda sträcker sig mot lampan och tittar rakt upp på den.

Jag:- åååh vad du är duktig..

Jag:- Hilda, kan du säga PAPPA??

Hilda sträcker sig mot lampan och tittar på den..

Jag:-Haha, Hilda vaaaar e pappa..´?

Hilda tittar återigen upp mot lampan..

Jag vet inte om pappa kan räknas som hennes första ord..Hon verkar ju inte kunna skilja på lampa och pappa.. Om inte mamma gälls så borde väl inte pappa i det här fallet göra det heller. Eller???


Jenny


Av Jenny - 21 januari 2010 17:38

Imorgon vankas fredagsmys för alla er som sysslar med sånt.. Fredagsmys fanns inte när jag var liten. Då fanns bara lördagsgodis.. Fredagsmys känns som en kompensationsdag för att få äta dubbelt så mkt onyttigheter. Eftersom jag just nu är hälsokällan själv sysslar jag inte med sånt, ( längre..annars har jag mysdagar hela året runt).

Jag ska vara så oerhört snäll och ge er världens bästa kladdkakerecept.. Så kan ni sitta och fradags och lördagsmysa bäst ni vill.. ju tjockare NI blir, ju smalare uppfattas JAG, hehe..


Jennys underbara kladdkaka.

Om det finns nåt jag är RIKTIGT bra på så är det att göra kladdkaka...Synd att jag inte var bra på nåt mer karriärigt ist..Det är nog inte så många som gör karriär på att baka kladdkaka..


Det blir ca 6 st om du gör dom i stora muffinsformar och inte äter upp för mkt av smeten..Om du gör i en vanlig stor form rekomenderar jag att göra dubbelsats. Annars blir den så platt. Felix kalas tårta var dubbel sats, se nedan.

    


2 ägg

3 dl socker

1.5 dl mjöl

4 msk kakao

150 g smör eller margarin (smält)

1/2 krm salt (viktigt det är det som gör den kladdig).


Rör ihop allt till en smet. Jag brukar göra dom i amerikanska muffinsformar, Ni vet dom där i lite hårdare papper. Fyll dom till hälften. Grädda i ugnen i ca tio min på 200 grader. Om man gör en stor kaka i en stor form tar det lite längre tid. OBS den ska vara lite lös i mitten.. Testa er fram genom att skaka plåten. Det ska inte skvalpa.. Men ha den inte inne för länge då blir don torra. Godast är dom om man äter dom dagen efter. För den som kan hålla sig. Låt dom stå i kylen så blir dom så där kladdigt sega.. mmmm I love

Släng på en klick vispad grädde i muffinsformen och ett gelehallon eller en jordgubbe så blir dom värsta fest kakorna. Går hem hos alla.


Ät många så blir ni JÄTTE tjocka:)


Jenny

Av Jenny - 21 januari 2010 15:50

Hur bitchig får man egentligen va?

Visst har rökning bland ungdommar minskat.. Eller är det bara jag som tycker det? Det känns inte som att det är så inne längre. Mkt bra! Jag har aldrig rökt. Har alltid varit en moraltant, och på såvis lyckats motstå trycket att börja.. (har dock gjort mkt annat dumt istället..).

Men vissa ungdommar röker tydligen fortfarande. Igår när jag väntade på bussen stod en liten liten kille i fick format och rökte, han var inte mkt längre än Felix. Killarna i hans gäng stod och diskuterade nån lärare som var HELT PUCKAD. Läraren i fråga var helt puckad för att han alltid luktade på dom för att se om dom rökt.. VERKLIGEN PUCKAT, liksom..  Jag kunde inte låta bli att tänka på den där pyttiga killen. Troligtvis vill han inte vara så där liten och pluttig för resten av sitt liv?!? Han vill säkert bli stor, biffig och manlig, precis som alla andra killar!? Men nu kommer han ju troligtvis inte bli så mkt längre pga den där ciggen.. Jag borde kanske sagt till honom. Men det gjorde jag inte.. Ångrar mig jätte mkt.. Tänk vad paff han skulle blivit om det kom fram en tjock sur tant och sa åt honom att han skulle vara så där kort och fjantig för resten av sitt liv om han inte genast slutade upp med att röka.. Ser jag honom igen ska jag göra det:)


Idag stötte jag på ytterligare en rök ungdom.. En kille i gråa mysbyxor.. Hur kommer det sig att man visar sig på stan i gråa pösiga MYSBYXOR. Fy vad fult det är. Det är knappt så man får se ut så hemma.. Killen ifråga rökte.. Jag hade tryckt in mig i busskuren med vagnen..Satt snällt på bänken tillsammans med två tanter i 65 års åldern.. Då kommer mysbyxe killen och ställer sig i busskuren, tänder en cigg och blossar på..Alltså, finns det inga gränser??

Jag: - Om du ska röka kanske du kan göra det utanför busskuren?!

Mysbyxkillen: -( asdjup suck, irriterad blick ) mmmm..

Sen stod han och rökte upp utanför busskuren huttrandes..


Jag kände mig as bitchig och sur. Men va fan. Om han nu tyckte det var så kallt kunde han väl bara skita i att röka precis då.. Dessutom hade han nog inte frusit om han inte börjat röka över huvudtaget..Då hade ju blodcirkulationen varit så mkt bättre..


Im a bitch and i know it:)


Jenny

Av Jenny - 20 januari 2010 22:19

Igår när jag kom hem från jobbet, var det väääldigt nära att jag och Filip separerade.. Jag satt vid köksbordet, när han tog fram ett kakfat (överblivet från Felix kalas) med två stycken chokladbollar, DELICATO... Han tryckte upp dom rakt under näsan på mig. KAN man bli mer förbannad?!?

Sen tog han sitt förnuft till fånga och slängde dom.


Josse..Målet är att gå ner två till (gärna mer).. Men DU får inte banta..det blir orättvist. Du har liksom ett annat startläge..Ät mycket av dom dooouuubble och en massa sandkakor:) Du stannar väl på kvällen??????


Jenny

Av Jenny - 20 januari 2010 11:46

Ohh, kul att jag har inspirerat folk till att ta tag i sin vikt.. Synd bara att jag själv inte kunde blivit inspirerad lite tidigare.. Jag blir ännu mer peppad när jag hör att det är fler som tänker sätta igång.. För fan om ni går ner snabbare än mig;) Mitt mål är att ha minskat ytterligare 15 kilo tills i sommar. Sen tänkte jag att jag o familjen, kaniner och katter skulle flytta ut i sommarhuset på landet och bara äta hemodlade grönsaker..HAHAHHAHAHHAHAHAHAHAAA..

Nä just det, sånt gör inte jag..Äter hemodlade grönsaker alltså..Men till landet åker vi iaf..eftersom jag har haft ett långt snack med Gud, vet jag att det kommer bli en mkt solig sommar. Det kommer regna på nätterna och vara soligt på dagarna.. Visst är han bra den där Gud. Han kommer även utföra mirakel som att få slut på alla krig och ge mat till alla som som svälter och har det svårt.. Alla barn kommer få föräldrar, som älskar dom villkorslöst..Ingen i hela världen kommer fara illa. Eller hur GUD! (Mig kommer han nog dock skicka rakt ner i helvetet...)


I början av sommaren lagom tills Hilda fyller år kommer jag alltså väga 19 kilo mindre sen startdagen..Ser fram emot det oerhört mkt!! Kommer troligtvis fira med en Marabou Dukat chokladkaka..  

Just nu väntar jag innerligt på att snön ska försvinna. Nu när det äntligen blivit lite mildare och man faktiskt KAn vistas ute..Då är det förståss så mkt snömodd att man omöjligt kan vistas ute med barnvagn. Jo om du bär runt på den då förståss. Men det passar sig inte riktigt med tanke på min, just nu värdelösa rygg.. Därför får även träningen vänta lite till..Börjar med vikten lite lätt.. Sen tar vi träningen..Yihaaa. Ska bli skönt att komma igång.


Nu ska alla bara fylla år.. Fler frestelser med andra ord. Men jag kan inte vika mig nu. Det vore pinsamt med tanke på hur mkt jag babblat om min fetma och hur mkt jag ska gå ner..Först åker jag o familjen på en minitripp till Sthlm..Då blir det hotellfrukost. Svårt att inte överäta då.. Sen fortsätter vi ner till lille brorsan i Ggb som fyller år. Sen fortsätter vi hem till ljuvliga Halmstad för ytterligare kalas. Min minsting syrra fyller 18, mkt vuxet..Det blir dubbelkalas och jag kommer synda med en flarra vitt. Bara inte gammel farmor har tagit med sig av dom DOUBBLE, då blir det SVÅRT.


Sen bär det av hem igen. Då fyller min svägerska 40 år ( verkligen SKITGAMMALT ), och sen hennes son.. Hennes Sandkakor är totalt livsfarliga. Nästa kalas invation kommer i mars..HUA!


Jag rekomenderar VERKLIGEN www.viktklubb.se dom tänker liksom åt en. Det enda man behöver göra är att skriva in vad du äter. Ja, och sluta äta när du uppnåt ditt kaori intag då förståss;)


Jenny

Av Jenny - 19 januari 2010 21:23

Jaha, då har jag varit hos kiropraktorn..

Kiropraktor killen tyckte det var väldigt konstigt att jag kunde glömma bort att jag trillat i trappen.. Speciellt med tanke på att jag trillade typ 15 trappsteg..och var helt mörbultad efteråt.. Efter kiropraktiken förstod jag att det säkert lät som att jag blivit puttad ner från trappen av min elake man.. Men det blev jag faktiskt inte. Trappan är jäkligt hal och har alldeles för små trappsteg för mina enorma fötter.. Kiropraktor "cowboyen" tyckte att vi genast skulle åtgärda trappen..Jag tyckte att han skulle åtgärda min rygg, snarast..Om inte annat är han hjärtligt välkommen att dra ut tummen ur Filips arsle så han kanske kommer igång med trappen.. Han kanske tom skulle kunna få honom att skrubba bort det sista av fogen som Filip la på vårt nya klinkergolv i hallen..för drygt en och en halv månad sen..

Jag är pyttelite bättre i ryggen.. mitt ryggbesvär beror INTE på ålderdom! Ville bara förtydliga det;)


Jenny ( 4 kilo lättare..dock fortfarande jääääkligt tung ).

Av Jenny - 19 januari 2010 10:18

På väg till kiropraktorn igen.. får se hur det går idag.. jag har fortf lika jäkla ont.. tror nog att det är dags att ligga på sjukvården, så man kan få röntga lite.. Men det är dom väl snåla med...

Jag tror iaf att jag kommit på varför det inte går över... Kan ju hänga ihop med mitt trappfall för ca 3 mån sen.. Jag hade redan ont i ryggen efter sjukhussängen, men minns att jag tänkte..NU blev inte ryggen bättre direkt.. Hur har jag kunnat glömma bort att jag halkade i trappan?? jag var ju helt blåslagen efteråt. Därfför har jag nu satt en egen diagnos..MJUKDELSskada=ont för resten av livet. FAN!


Jenny

Av Jenny - 17 januari 2010 20:35

Jag har gjort det, jag har hållt mitt löfte!!! Jag har klarat alla bak och chokladiga frestelser. JAG ÄR FANTASTISK!

Det var faktiskt inga större problem. Baket gick hur bra som halst.Det som var lite mer besväligt var när hela tårtan skulle smetas in i NUTELLA.. Shit vad det vattnades i munnen. Det som var ännu värre var att det blev en massa över. Men jag har gjort mig av med allt. Inget skall stå här hemma och fresta..

        


Felix blev super mega glad för alla sina presenter.. Han har nu blivit såååå stor att han lovat att sexåringar inte pratar om bajs, inte struntar i vad mamma och pappa säger, att man inte behöver tjata på honom när han ska göra nåt, och en massa, massa mer.. VI FÅR VÄL SE....


Jenny



Presentation

Omröstning!!

Vad vill ni ha mer av?
 Hemma hos bilder..
 Köptips..
 Lasse Berghagen..
 Jennys liv med Filip o familj..
 Det är bra som det är..

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kategorier

Länkar

Senaste inläggen

Arkiv

Tidigare år

Jen´s gästbok

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14
15
16 17
18
19 20 21 22 23 24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Sök i bloggen

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards