Alla inlägg under oktober 2009

Av Jenny - 16 oktober 2009 10:24

Oj oj oj!

Nu har prästen varit här.. Den prästen som jag skällde på kom inte.. Hon hade blivit sjuk. Istället hade dem ringt in en pensionerad präst. Jag minns inte vad han hette. Men han var ifrån Helsingborg iaf. Kan ju inte bli bättre, hela släkten är ju därifrån. Han var den vimsigaste jag varit med om.


Han hörde nästan INGENTING vad jag sa. Men så är det alltid med dem äldre. Min röst är så ljus och tunn. Låter lite som en femåring..När det ringer telefonförsäljare hit, brukar de´m fråga om jag har mamma eller pappa hemma.. Men det kan jag berätta om en annan gång.


Prästen frågar:

-Finns det några syskon??

-Jaa, två st. FELIX och ELIN. Svarade jag.

-Okej, Erik och Elin fortsatte prällen.

- Näää, FELIX.

- EERIK JA.

- Nej! FELIX.

-Jasså Fredrik.

jag tittar uppgivet på Filip och ber om hjälp.

Filip säger "Felix" med sin basigaste stämma, och då hörde prästen.

Sen pratade prästen om Elvis i en halvtimme, och sjöng även en del av sina favorit låtar. Att jag inte vek mig av skratt. När Filip sen försöker glida in på dopsnacket igen. Säger Prästen att han sååå gärna pratar om Elvis och fortsätter en stund till. Inte förrän Filip berättar att det finns nån typ av sekt/"religon" som tror att Elvis var JESUS. DÅ började han prata om dopet.

Han berättar vad han ska säga och vad som kommer hända.  Vi berättar att Elin ( storasyrran ) ska sjunga. Det tyckte han var trevligt. Han fick namnet på Hildas fadder, JOSEFIN. Så långt var han med. Ända tills han skulle hålla isär allt.. Ojojoj. Så här sa han:

- Sen lyfter jag upp lilla Jenny så alla kan se henne.

Jag och Filip?????????? Vaddå ska han lyfta upp MIG? Jag är minsann inte så liten..Och jag tror att alla ser mig om jag står på min plats..

Prällen fortsätter:

Sen kan Josefin sjunga sin sång och Elin kanske kan hålla dopljuset...

Tvärt om skulle det vara. Jag tror inte att Josefin vill sjunga. Det skall absolut bli ett väldigt intressant dop.. Vi får se vad vår lilla bebis får heta. Känns som att allt kan hända.. Han kallade både Josefin och Hillda för HAN ett flertal ggr..hihi. Helt plötsligt känns det som att dopet skall bli SÅ mkt roligare.


Jag har fått i uppgift att hälla vatten i dopfunten. Filip har fått i uppgift att läsa en dikt/bön. Hehe. Jag känner mig ganska nöjd med att jag fick sköta vattnet.. Bara det inte är en karaff som man kan slå sönder. För då gör jag det garanterat.. Sen ska Elin sjunga två sånger ( UNDER TVÅNG )en i början och en i slutet.


Man kunde inte annat än älska denne präst. Tror att både jag och Filip är så nöjda vi kan bli. Kanske kan ringa in honom vid en framtida vigsel..


Just nu tvättar jag dopklänningen. Jag har fortfarande inte provat den på vår jättebebis. HOPPAS den passar. Annars får Josefin bara hålla den framför ungen så det ser ut som att hon har den på sig..


jenjen

Av Jenny - 15 oktober 2009 22:09

Små bebisar bajsar lite, större bebisar bajsar lite mer. Heffaklumpar bajsar som riktiga män.


jenjen

Av Jenny - 15 oktober 2009 12:44

Nu har jag gått så där as långt igen. HELA vägen in till stan. Ni kan snart börja kalla mig Vanna  Rosenqvist.. Hilda har fått ta del av naturens fantastiska dofter ( krrrräääääääk, sån snack får mig att spy ). Först gick vi till dagis under STRESS. Felix är i en soft Alfons ålder. Han ska BARA. Jag blir Galen. Ska den där åldern ALDRIG gå över??? Hans pappa är iofs i den fortfarande och han är 36. GUD, hjälp mig..

På dagis fick Hilda alltså inandas lite snorungar. Sen fortsatte vi promenaden genom den sk skogen, förbi hästhagarna. Men då hade Hilda somnat för längesedan. Antar att hon njöt av dofterna i sömnen.. Vi fortsatte genom hästhagarna, ut till stora vägen. Hon fick då njuta av avgaser, svettiga byggarbetare. Tonåsrkillar i gymnasieålder njöt hon av när vi gick för bi bygg skolan.. Sen njöt hon av citytraffiken mm. Lyckans unge som fick njuta så mkt. Hon sov som en stock hela vägen..


Sen köpte jag en stegräknare som jag skulle gjort igår.. Satte på mig den direkt. Efter en runda på stan hade jag gått 3000 steg.. Alltså måste det vara en miljon steg in till stan. Hujeda mig vad smal och smärt jag skall bli, om typ tre år..


jenjen

Av Jenny - 14 oktober 2009 14:26

Tillbaka från gymmet.

Det tog en timme och 20 minuter att gå in till stan.. Det hade nog gått fortare om jag inte fått för mig att ta en genväg.. Den slutade med att jag stog i en stor byggarbetsplats. Var omgiven av lera.. Att man aldrig lär sig..På vägen in till stan blev jag tutad på. Inte det där lilla tutet från en bil. Utan ett mega tut från en lastbil.. Jag gick inte ivägen och jag var inte smal och snygg. Jag tror faktiskt att han lastbilschaffisen misstog mig för nån annan. Jag gav han en tjurig blick.. Då ångrade han nog att han tutat.


Väl på gymmet, 1 minut innan passet började stressade jag in i omklädningsrummet sen vidare in i gymlokalen. Vimsade runt och letade efter sal nr ett.. ( Gymmet har flyttat till nya lokaler ).Hittade den inte. Frågade en muskelknutte om han visste vart det var. Fick ett stön till svar.. Hmm han visste alltså inte.

Till sist kom instruktören ut och hämtade mig. Hon hade sett mig vimsa omkring. La Hilda på en dyna på golvet som alla andra bebisar. Hämtade en stepbräda och försökte lära mig stegen som dem gått igenom. JAG bör komma i tid. Jag behöver vara med från start, annars har jag inte en chans att lära mig alla olika kordination sammansättningar. Jag är som en karll när det gäller att röra armar och ben samtidigt. Dessutom är jag lika stel som en 50 årig gammal fotbollsspelare som aldrig stretchat.

Hilda tyckte det var kul i ca två sekunder. Hon envisades med att rulla runt på magen. Hon kämpade som ett svin för att komma runt. Sen när hon väl låg på mage blev hon galen. Hilda skrek och jag försökte frenetiskt hänga med i alla rörelser.. Instruktören såg helt knäckt ut när hon såg mina felaktiga rörelser. Till slut skrek Hilda så mkt att jag fick gå ut och hämta mat. För att vara lite snabb tyckte jag att hon kunde äta sin mjölkersättning kall. Det tyckte INTE hon. Det lilla monstret. Skulle jag behöva missa hela passet för att ge henne käk?? Jag mutade henne med nappen, och när det var dags för situps skrek hon av glädje. Hon satt på min mage. Varje gång mitt enorma fläskhuvud kom upp mot henne kiknade hon av skratt. Kan tänka mig att hon tyckte jag såg kul ut. Under strechen fick hon psykbryt. Skrek som aldrig förr. Jag sprang i panik med ungen på armen ut till receptionen i hopp om att dem kunde värma ersättningen. Den lilla tajta tjejen i repan var upptagen i telefon, SÅKLART.. Hilda skrek ännu mer. Tjejen i repan blev tvungen att lägga på luren. Sen värmde hon mjölken. Hilda tystnade. PUST.


Undrar om dem vill att vi ska komma nästa vecka också??! Antagligen inte. Tur att jag gick in till stan. Annars hade det nog inte blivit så mkt träning..


Gick sen en sväng på stan och jagade kläder inför dopet. Hittade jag inget. Jakten fortsätter. Jag hoppas fortfarande att jag ska gå ner tio kilo över en natt.


jenjen


Av Jenny - 14 oktober 2009 09:10

Bråttom bråttom. Hinner inte skriva nu. Hurtmorsan är en dag närmre trettio.. Idag ska jag GÅ in till stan.. Gå på mamma barn gympa med Hilda.. Sen kan jag skriva. Ställde mig på vågen idag... Skit!!! Nu är jag JÄKLIGT motiverad att köra igång..


Ses i em.

jenjen

Av Jenny - 13 oktober 2009 10:09

Nähe, det blev inget gym idag heller. Imorgon måste jag iväg då är det mamma barngympa. Hilda får alltså vara med och gympa. Det blir bra. Jag får börja lite soft. Troligtvis hinner jag inte bygga en ny kropp innan lördag..

Men jag kanske kan ta mig ut på en lång promenad iaf. Det är bra. Jag önskar att jag var lite mer som Vanna Rosenqvist. Läste en artikel om henne, där hon berättade att hon går promenader på ca tre timmar om dagen.. Eller var det fem. Hon ville att hennes lilla bebis skulle få ta del av alla dofter som naturen har att erbjuda.. Hon får mig att känna mig som en väääldigt dålig mamma.


Nästa gång jag åker in till stan ska jag köpa en ny stegräknare. Min gamla har slutat räkna.. Det är inte pga av att den är utsliten. Sen ska jag gå dem där satans 10 000 stegen per dag. MINST!!

Som det är nu går jag typ två steg per dag..

Stackars Hilda hon får bara känna doften av min latsvett.


Nu är det inte långt kvar tills jag fyller trettio. Jag väntar på krisen. TÄNK om den kanske har kommit utan att jag märkt det. Jag har en hel del förväntningar på min nya ålder. Jag har dessutom redan börjat kalla mig trettioåring. Lika bra att vänja sig vid tanken. När man blir trettio blir man vuxen på riktigt. Då är man inte tjugon nånting längre. Jag antar att vissa mognadssaker sveper in över bara en natt..


Detta förväntar jag mig:


* Att jag börjar dricka kaffe.


* Att jag börjar gilla mörk choklad, och säger saker som att: ( Läses med tant röst )

- Mörk choklad är faktiskt nyttigt. Man behöver bara äta en bit. Det ÄR så gott till kaffet. Men sen räcker det för mig... Annars blir det för sött.


*Att jag börjar dricka rödvin till den goda maten som jag bjuder min familj på, på lördagskvällarna.


*Att jag börjar klaga på att man inte kan sitta ordentligt i vår soffa, pga att ryggstödet är så långt bak. Kommer säga, att dagens soffor är inte GJORDA för att sitta i.


*Kommer säkert ta på mig opassande kläder för min ålder och springa på krogen och nypa små 18 åriga pojkar i baken.


*På söndagarna antar jag att jag tar en låång morgonpromenad med mina stavar.


* Slutar på gymmet och går med i Friskis och Svettis


* Har en skål med godis framme på soffbordet, och där kan den stå i en hel vecka utan att godiset tar slut.


*Alltid har rent och städat hemma.


* Tvättar och viker tvätt utan att klaga. Säger saker som:

- Jag tycker faktiskt att det är avkopplande att tvätta..


* Stryker alla kläder när dem är tvättade. PÅ EN GÅNG. Hänger alltså inte in dem skrynkliga i garderoben och stress stryker innan man ska iväg nån stans.


* Kommer säkert tycka om ALLA grönsaker.


* Kommer kunna baka kakor och bullar utan att ha ett intresse av att käka upp smeten eller kakorna/ bullarna.


* Troligtvis kommer jag bädda sängen varje dag direkt när jag klivit upp.


* Sen kommer jag gå 5 timmars promenader så Hilda får ta del av alla naturens dofter.


Nu kommer jag inte på mer. Men det kanske räcker. Man kanske måste spara lite tills man fyller 40 också.

Min blogg kommer säkert bli politiskt korrekt och dötrist. Kommer bara använda mig av vuxna svååra ord, och skriva om viktiga väsentliga saker..


Tex: ( läses med snobbig tantröst )

-Han är en oerhört ambivalent liten pojke.. och

- Hur ska vi lösa den ekonomiska krisen som råder i vårt avlånga land.


JAG vet!! En sak till... Jag kommer börja spara.. Kommer ha en buffert ifall något skulle hända.


Undarar om jag verkligen kommer kunna bli så vuxen över bara en natt. Men det är ju ett tag kvar. Nu ska jag sätta mig och skriva en jätte, jätte lång önskelista. För det får man fortfarande göra när manär 29 år:)


jenjen

Av Jenny - 12 oktober 2009 15:22

Nu har mormor varit här och skämt bort sina barn barn...Hmmm

Hilda som annars är så nöjd med att ligga för sig själv har tydligen vant sig vid att bli buren på dygnet runt.. Inte bra. Hur ska jag nu hinna med allt som ska göras.


Idag var stora dagen då jag skulle börja träna.. MEN, Felix ville inte åka till gymmet. På vägen hem från kyrkans barntimmar, ville stanna på lekplatsen och leka dunkgömme..( Ja, dem släpper fortfarande in mig i kyrkan trots att jag skäller på präster och bryter mot budord). 

Lättövertalad som jag är gick jag med på att skippa gymmet..Lekte dunkgömme en stund. Konstaterade att jag är för tjock för att gömma mig bakom träden på lekpplatsen ( och dem är ändå ganska tjocka ). Sen gick vi hem och bakade 20 st kladdkakor i muffinsformar till dopet.. Konstigt nog är det bara 18 kvar och Filip är inte hemma.... Fan det måste ha varit jag..

Imorgon åker jag till gymmet så fort jag lämnat Felix på dagis. Nu förtjänar jag ingen mer mat idag.. Får gömma kakorna. Ska baka 25 st till sen får det räcka..Måste bara se till att ingen äter upp dem innan lördag..Det bästa skulle vara om nån annan gömde dem. Kan någon komma hit och gömma dem??? NU!!


Bebis snack..läs inte om ni är trötta på sånt..

Efter att Hilda har börjat äta varannan timme, beslutade vi att börja ge henne gröt.. Det var inga problem. Ungen är som gjord för att äta. Det bådar inte gott för framtiden. Man kan lungt säga att aptiten är genetisk. Idag fick hon en hel skål gröt, alltså ingen smakportion. Men då fattar inte hon att hon ska vara mätt efter den, utan vill ha sin vanliga flaska med ersättning också.. Det bådar VERKLIGEN inte gott för framtiden. Min lilla heffaklump. Nu är hon proppmätt och sover som en stock.

    





Renoveringssnack..

Garagetaket är bytt. Skittrist. Bra, men tråkigt. Inte en människa kan ju se det.. Fast det är väl antagligen bra att det inte regnar in längre.

Vi har hållt på och fixat med köket i helgen. Det är snart klart. Det är en renovering av budjet variant. Vi orkar inte riva ut hela köket. Har inte råd heller just nu, så det fick bli luckbyte, vitvare är byte ( bara det går ju på en halv miljon tyyyp). Bänkskivor blandare och diskho är bytta. Vi har måttbeställt vita plexiskivor som vi ska ha över kaklet.  Himlans snyggt blev det. Plus att man slapp riva ner det gamla kaklet för att få upp nytt. Jag hade inte orkat fiffla med det en gång till. Tur att jag är så OERHÖRT ide´rik;)

Nu är det bara sista fixet kvar.

  

Nya köket..snart klart. Ser ni mina fantastiska kladdisar.. Dem är godast i hela världen.. mina elever vet det vill jag lova:)


Imorgon kommer vår bänkskiva som vi måttbeställt till våra väggmonterade skåp i vardagsrummet. Skönt att få lite slut finnish.


Jag hoppas även att vi får hjälp i veckan att lägga ny klinker i hallen. Svart, svart, svart ska det vara. Trots att jag lärde mig i förra lgh att svart är totalt värdelöst. Blir skitigt på en sekund. MEN det har jag redan glömt. Precis som att föda barn, man glömmer ( säger dom...Men jag minns barnafödandet alldeles för bra)..


här kommer lite bilder på mina senaste braigaste inköp.

       

Världens snyggaste "nyckelskåp" . Gav det till Filip när vi firade 8 år. Han slarvar bort minst en nyckel/halvår. 


Undarar om jag ska hänga upp lite tavlor nu.. Eller???!!!


Gud vad jag är laaaaaat. Imorgon blir jag en hurt morsa som tar låååååånga promenade och bakar bullar utan att äta upp dem.


jenjen


Av Jenny - 11 oktober 2009 11:12

För flera månader sen ringde jag till kyrkan för att boka in ett barndop. Allt fixat och klart trodde jag.. I flytten försvann inbjudningskorten. Typiskt mig.. jag hade beställt jättesöta små kort för 350 spänn. Men dem kommer säkert fram nån gång...närjag inte behöver dem..


Tre ggr har jag ringt till pastorsexpeditionen för att få dopet bekräftat. Varje gång har dem sagt att prästen skall ringa upp mig under dagen.. MEN det har inte hänt. I torsdags ringde jag igen, var då en gnutta tjurig. Nu är det liksom  ganska kort med tid kvar. Då berättade tanten på pastors expeditionen att vårt dop blivit flyttat. HALLÅÅÅÅ! Kunde dem kanske informerat oss om det. Vi skulle ha dop kl 13.00, nu hade dom flyttat det till kl 11.00 istället.

Det hade inte spelat så stor roll om inte majoriteten av alla våra gäster skulle åka 50 mil. Då gör 2 timmar helt plötsligt en väääääldigt stor skillnad. Dessutom har vi beställt mat på en restaurang till kl två. Inte helt enkelt att flytta det.


Kl 21.00 ringde prällen. Det var en tjej präst. När jag irriterat sa att jag inte fått information om att dopet var flyttat, förstod hon ingenting. Jag lät nog som en bitch. Hon sa att hon vetat om det i fleeera veckor.

Jaha.. vad bra om någon ringt oss och meddelat det då!!!


Sen pladdrade hon på om hur fantastiskt kul det skulle  bli att träffa oss, och att hon skulle få döpa lilla Hilda. Själv var jag inte lika sprudlande.. Hon hörde hur irriterad jag var och hon hoppades VERKLIGEN att restaurangen skulle kunna ta emot oss tidigare. Hon förslog att våra gäster kunde gå en lång promenad under tiden som dem väntade. 

-Ja, sa jag, dem kan ju gå från kyrkan till stan, det är ca 1.5 mil.. Då kanske dem är framme i lagom tid. Dem som inte orkar gå kan vi ju köra i skottkärra eller nåt. Grrrr.


Fortsättningsvis under samtalet sa jag Herrgud typ tre ggr. Varje gång blev det tyst i luren.. Visst ja... Man får inte missbruka herrens namn.. Det är väl ett budord. Efter samtalet med prästtanten konstaterade jag att JAG nog inte kommer till himlen.. Hmmm det var typiskt, jag som annars är en så gooood människa. Eller???!!     


På torsdag kommer hon hit och ska prata om dopet. Då ska jag försöka att inte vara så tjurig. Om jag bjuder på kakor så kanske hon fixar in mig i paradisträgården iaf.. Får baka MYCKET.Kanske inte hamnar på VIP listan. Men det gör inget jag gillar att stå i kö och trängas. Det är iaf kul i kön till krogen.. det är nog typ samma sak när man står i kö till himmelriket:)


Detta ska jag fixa innan dopet.


*Se till att alla får veta att dopet är framflyttat. Att dem som åker 50 mil måste stiga upp kl 3.00 på natten.


*Hitta på nåt vi kan göra för att fördriva tiden en timme efter dopet. Kom gärna med förslag..


*Städa och åter städa.


*Baka kladdkakor till förbannelse, samt se till att ingen äter upp dem.. ( SVÅÅÅRT)


*Gå ner tio cm i omfång. Skiter i kilona bara jag minskar tio cm.  Bra om hakan kam sluta sladdra också..


*Prova dopklänningen på Hilda, jag tror heffaklumpen kommer spräcka klänningen. Tycker att det är ganska fånigt med dopklänningar. Hon får ha den även om den spricker.


*Hitta kläder som passa sig till dop och passar min ENORMA kropp. Bra om fettet håller sig innanför plaggen..Också svårt.


*Manipulera Felix till att ta på sig en skjorta och gärna en kavaj. Man behöver lång tid på sig..


*Försöka få Filip att ta fram kläder som han ska ha på sig, minst en halvtimme innan dopet.. Han kanske kan raka huvudet kvällen innan, ist för fem min innan som han brukar.. Detta är svårare än att gå ner tio cm i omfång på en vecka. Vi kommer garanterat bli ovänner. Bara jag håller min plats i kön till Pärleporten så är det lungt.


Hoppas inte Hilda får massa tennklumpar i doppresent, för jag har inga skåp att gömma dem i.


jenjen                                            


                                                  


                                                  


                        

Presentation

Omröstning!!

Vad vill ni ha mer av?
 Hemma hos bilder..
 Köptips..
 Lasse Berghagen..
 Jennys liv med Filip o familj..
 Det är bra som det är..

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kategorier

Länkar

Senaste inläggen

Arkiv

Tidigare år

Jen´s gästbok

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7
8
9
10 11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Sök i bloggen

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards