Alla inlägg under december 2009

Av Jenny - 15 december 2009 10:34

6 saker som hade gjort livet lättare..


1. Att Filip slutade ta med barnvagnen till jobbet. Speciellt när jag ska gå långt med en bebis i snöoväder, tex: till doktorn.


2. Att trötta barn slutade att envisas om att dom ska var vakna.


3. Att vår säng alltid bäddade sig själv.


4. Att jag fick sova en hel natt utan att bli väckt, eller att självvakna av att man måste kolla att alla barn andas som dom ska..(det är nog inte helt normalt).


5. Att jag fick en husa som jag kunde köra med hur mkt som helst..En Askungen skulle också gå bra..VÄNTA! Jag har ju ett styvbarn.. Kanske dags att bli den elaka, ELAKA styvmorsan....Japp nu e det klart, ELIN får stå i köket heeela julafton!!Åååååh vad skönt det ska bli.. Måste genast leta upp några gamla trasor hon kan ha på sig..


6. Att vi köpte en Kungsgran!!!!!


Jenny

Av Jenny - 14 december 2009 18:44

Nu blir det lite intimt..

Igår när vi gick och la oss. Sa Filip:

-E´det inte dags att sätta in en spiral snart??

Han har tydligen tröttnat på avhållsamhet..

- Jo om dom söver mig när den ska in..Svarade jag samtidigt som jag fick stå päls på ryggen. Har nämligen hört hur det går till. Sist jag satte in en var jag sövd pga av andra orsaker, då slog dom två flugor i en smäll. Himla bra!!

Jag föreslog att Filip kunde klippa sina sädesledare eller vad det heter. Han protesterade inte. JAG vägde fördelar mot nackdelar.. OM vi skulle vilja ha en sladdis som heter Svante när jag är 45 år, då går inte det. Fast det kanske är lika bra. Man kanske skulle kunna adoptera en isf.


OM Filip skulle vara otrogen skulle han kunna vara det hur mkt som helst utan att behöva oroa sig för att tjejerna ifråga skulle bli på smällen. Då blev jag sur och tyckte det var en dålig ide´. Men så kom jag på att det är ju bättre att dom inte blir på smällen, än att det ska finnas en hel hög med oäktingar, som knackar på dörren om 20 år och kräver underhåll. 20 stycken vuxna Filipbarn (givetvis skalliga Fridolf liknande allihop) som blivit försummade genom åren, som kräver att få vara med på julafton. NEJ TACK! Han kan nog kapa snorren ändå.


Men sen började han pladdra massa dumt. Det var inte förrän IDAG jag kom på hur dumt det var.

Han sa:

- Tänk OM det skulle hända ens familj något.. Om ni skulle råka ut för en olyka och jag blev ensam kvar..Då skulle man aldrig mer kunna skaffa familj..

- Näää svarade jag förstående..Fy vad hemskt.

MEN VADDÅ??!! Om vi skulle försvinna skulle jag givetvis vilja att han var lycklig. ENSAM och lycklig. kapad och lycklig, helst helt utan en fungerande snorre.


Skulle jag och mina stackars barn sitta i himlen och trängas på ett moln och vänta in deras far som skulle leva tills han blev hundra bast..När han sen väl stod vid Pärleporten och knackade på, skulle vi ta emot honom med öpnna armar. Bara det att bakom honom traskar en ung hot blondin med stora bröst och tre ungar i släptåg..

NÄHE!!! nu är det minsann jag som bokar tid för kapning!!!


Klipp klipp;)


Jenny

Ps. Idag har jag hotat Filip att göra slut om vi inte köper en kungsgran..han kanske drar. Då sitter jag här ensam i jul med en barrlös gran.. Ds.

Av Jenny - 13 december 2009 22:52

DÅ var det ännu mera jul här hemma.. Idag har vi varit i skogen och huggt gran. Vi har inte knyckt gran.. utan huggt en aldeles egen på Filips mammas (farmors) land. Hela grejen att hugga gran är himlans mysig. Sen att det inte finns en enda anständig gran att hugga är mindre mysigt. Alla granar växer typ familjevis. Dom står så tätt att man skulle kunna tro att dom hjälper varandra att hålla värmen.. Om man hittade en gran som man tyckte såg hyfsat fin ut så hade den typ INGA som helst grenar på ena sidan. Vi hittade iaf till sist en gran som vi tyckte såg fin ut. Men när vi kom hem märkte vi dock att den bara var fin i jämförelse med de andra granarna.. Den hade grenar åt alla håll. Sen att det var en halvmeter mellan varje gren, missade vi tydligen. Den är inte i närheten så fin och burrig som KUNGSgranarna utanför ICA. Jag ska önska mig en sån i julklapp.


På farmors land efter granhuggandet, eller rättare sagt efter sågandet. Yxan var så slö att du kunnat slå den i huvudet utan att det blivit ett märke. Då blev Filip super förkyld. Helt logiskt efersom Felix legat sjuk. Han hade säkert blivit smittad.Efter att vi klätt granen och dansat till alla julsånger vi kunde, var filip ännu mer förkyld.

Då kom supersmarta jag, på att det givetvis var gran han var allergisk mot. Filip erkännde dock inte att det skulle kunna vara så. Jag hävdade ABSOLUT att det var så. Vi har haft fejkgran de senaste åren pga av en galen katt. Nu när galen katt har flyttat skulle vi ha äkta vara. MEN jag tror att den äkta varan åker ut inom kort. Felix som fått en alldeles egen gran på sitt rum. Den får Filip inte vara allergisk mot..Då skulle stackars ungen bli helt knäckt.


Annars har vi mest käkat lussekatter och druckit glögg (jag dricker dock inte glögg), kollat på Sunes jul (tradition) och julmyst. Har faktiskt varit och kollat på ett Luciatåg. Snacka om Lucia känsla när dom stackars 11-12 åringarna tågade in och sjöng olika stämmor, helt ofrivilliga stämmor...


OBS! Alla ni vuxna som gått med glitter i huvudet idag, utan att delta i ett Luciatåg... Liiiiiiiiiite tantvarning!!!!;)


ses imorgon..fortsättning följer på gran allergin...


Jenny


Är det någon som har erfarenhet av gran allergi?? jag har fått för mig att det är vanligt eller??



Av Jenny - 12 december 2009 21:44

JAG HATAR PORSLINS TOMTAR!!


Idag när vi röjde i garaget hittade Filip ytterligare två kartonger med julpynt..VA FAN!! Kunde inte dom fått stå där.. SYND att vi inte hittade dom INNAN vi åkte till tippen. Filip blev överlycklig och smygpyntade hela huset med drivor av tomtar. När jag kom in och såg det fick jag värsta klimakterie utbrottet. Nu får det vara nog!!! Det är så mkt jul här hemma så jag är illamående. Dom enda tomtarna JAG vill ha framme är farmors handmålade samling.. Resten får gärna ligga djupt ner i lådorna, eller gå sönder.


Hur kommer det sig då att vi har så ofantligt mkt julpynt?? JO, i typ hela mitt liv har jag fått julpynt i julklapp.. (Måste vara ett tecken på att dom som ger mig det inte känner mig så bra). Så fort det har varit julafton börjar jag plocka undan. Inte allt på en gång utan lite dag för dag. Annars skulle Julhysteriska människor här hemma bli tokiga. 

I år har jag verkligen har ansträngt mig.. Det ÄR super julmysigt här.. Precis så jag överlever. MEN bara en ynka tomte till, får bägaren att rinna över. Då har jag inte ens sagt nåt om den skalliga tomten Filip ställt fram.. Han tror inte att jag märkt det.

I morgon ska vi till farmors land och hugga gran.. Jag har tom gått med på DET. Även, att vi redan i morgon ska pynta granen för ökad julkänsla. Filip är utom sig av glädje, Felix också, Hilda är lyckligt ovetande..Hon vill nog helst tugga på en tomte. Det får hon gärna..drägla ner dom!!


Jag riktar mer in mig på självaste julafton. Typ vad vi ska hitta på, utöver att käka obegränsat med choklad.. I år ska det bli en suuuper jul, har jag tänkt. Filip kommer dock gråta som ett barn över att han får för lite julklappar. Men det struntar jag i. Har vi bestämt att inte överdriva, så har vi.


I morgon kanske jag ska börja ordna med julfixet... Tipspromenad är ett måste. Hilda slipper dock..Hon är varken så bra på att gå eller läsa. Hon får stanna och hjälpa mig med disken.


På tal om helt annat så har jag sorterat ut en miljard kläder som skall säljas på loppis. Finns hur mkt som helst. Speciellt "Name it" jeans. Ser inte ens använda ut.. Den som vill köpa kan höra av sig:)


Ha en bra kväll, Jenny

Av Jenny - 12 december 2009 11:26

Idag står det en massa grejer på att göra schemat..


*Städa garaget och sortera ut allt skräp.

*Åk till tippen och släng all skit.

*Ta in alla barnkläder som ligger i driver i garaget, tvätta och stryk så vi kan sälja allt på loppis.

*Köp färg till Felix säng. VIT!! inte guld silver eller lila..Börja måla..

*Ev. hugg gran när vi ändå har släp, annars gör vi det imorgon..

*Hämta min svarta kartell lampa som lyckats paja.... hoppas dom lagat den eller att jag får en ny!! Fort ska det gå..

*Julbaka om tiden räcker till..


Åhh var härligt att få massa saker gjorda. ( Jag vet!! HÄRLIGT är ett sånt där kräk positivt ord som jag egentligen inte använder).

Av Jenny - 11 december 2009 12:50

Se denna först..

http://www.styleroom.se/album/11521


Dom flesta av er har säkert sett honom förut..

Filip skapade en gubbe vid namn Birger för ca två år sen. Han blev till, när hans mamma fyllde 60. Han skulle hitta på nåt kul och spexigt till sin mammas 60 års skiva.. Det roligaste han kunde komma på var en senil, demant gubbe.. Låter lite trist. MEN så kul det blev.


Efter det ha Birger fått hänga med på de flesta fester.

Tex har han: Ddemonstrera hemmet när jag beta testade Ikeas, ikea.se/tv sida.. Han har även blivit inhyrd av diverse företag till olika event och partaj..

JAG har givetvis varit med och stylat gubben. Framförallt hår och mustach..


IGÅR hände nåt väldigt lustigt. Jag och Filip satt på Maxi fiket. Jag vet, ett mkt omysigt fik.. Men Filip var sååååååå huuuuungrig att han vaaar tvuuuungen att ha nåt just precis då..

När vi satt där kom det en gammal gammal man framstapplandes till oss.. Han gick ostadigt med sin käpp. Sen lutade han sig mot Filip och sa på knagglig gammelröst:

-Jaaaag har glömt.............glömt vad det heter..........sån där ............tre lager.....................

I mina öron lät det så här:

- gjgfgifgifgdifvwfhewripofuhp......................
.kwufherhfperuorhg..........

Men Filip fattade precis vad han sa.

-Tre lager sa du....( tanke paus ) du menar lasange..

- Lasange ja just det, så var det jag hade glömt. Svarade gubben och stapplade vidare in i affären med stöd av sin krycka..

Jag och Filip tittade på varann och sa i mun på varandra

-Det var ju Birger.. En riktigt Birger!!

Söta lilla farbrorn.. Tur att han träffade Filip som kunde sånt där gammelspråk. Annars kanske han hade fått gå hem med en burk kattmat eller nåt annat som gamlingar äter..i brist på annat...


Men nu i efterhand är jag lite konfunderad.. HUR kommer det sig att Filip kunde vara så snabbtänkt och fatta på studs att det var lasange han menade. Han har ju aldrig i sitt liv lagat lasange.. Hur kan han då veta att det är tre lager.

Om vi skall spela nån form av gissningsspel, förlorar vi jämt. Även om jag förklarar ur bra som helst och nästan säger ordet i fråga rakt ut.. Då fattar han inget..

Inte heller om jag förklarar hur man tex. bäst sorterar tvätt för att den inte ska färga, eller hur man tilllagar viss mat, eller vad Felix bör ha med för ytterkläder till dagis..

Förstår han bara gammelspråk?? Jag kanske kunde hyrt in gammelgubben som tolk här hemma..Han kanske kunde hjälpt till med kommunikationen. Som betalning hade jag kunnat laga mat åt honom..Då hade han sluppit äta kattmat i tron om att det egentligen var smarrig köttförsås..VARFÖR TOG JAG INTE MED GAMMELGUBBEN HEM????


Äh förresten spelar det ingen roll. För det finns inte en männska som är över 70 år som hör vad jag säger.. När man blir gammal får man sämre hörsel.. De första hörselpartierna som försvinner brukar vara diskanten. Eftersom min ljusa barnröst består av bara diskant. Så hör dom inte ett ord av vad jag försöker säga. OERHÖRT frustrerande. Gammelgubben hade då inte hört vad jag skulle förmedla, istället hade jag suttit hemma med två gammelgubbar som inte gick att kommunicera med.. Hmmm, är det kanske så att Filip inte heller hör diskanten..??


Dagens test: prata så basigt jag kan hela dagen för att se om Filip förstår mig bättre..


Jenny

Av Jenny - 10 december 2009 15:47

10 minuter sena till BVC. Att vi aldrig kan komma i tid nånstans..Dom senaste två ggr har vi missat besöket helt.. Nu kom vi dit iaf.. Vi är nog inte BVC tantens favoriter..

Vi åkte dit på em också. Dags för vaccinering igen. Felix skulle få spruta två och Hilda spruta ett. MEN inget ska vara lätt.. Felix blev dålig ( innan sprutan ), han fick därför vänta, Hilda blev sprutad. Såååå ledsen. Stackars lilla heffaklump. Nu ligger Felix nerbäddad, kurrerad med alvedon. Hoppas inte det är svininfluensan... Hilda är än så länge som vanligt. Hoppas inte hon blir dålig.. Det räcker med ett sjukt barn åt gången tack!!


Jenny


Av Jenny - 9 december 2009 10:02

VILKEN natt. Jag gick och la mig hyfsat tidigt för en gångs skull. Men vad hjälpte det..?? Jag kunde ändå inte somna.. Kan bero på att jag passade på att sova smatidigt som Hilda sov middag.. När jag väl kommit till ro, hör jag hur ett litet barn kommer tassande.. Felix hade drömt mardröm och ville ligga klistrad intill mig. Jätte mysigt i ca fem sekunder.

Han började snarka och vifta. Vad är det som gör att barn inte kan sova stilla?? Varför viftar dom med armar och ben?? VARFÖR roterar dom alltid så dom ligger kors och tvärs??? Hur små dom än är så tar dom upp 90% av sängen. Gick upp och la mig på soffan.


Filip skulle upp mega tidigt, 05.00 skulle han åka iväg på nåt super viktigt jobb.. Då gick jag och la mig i vår säng med "mr. rotera så jag får hela sängen för mig själv". Han snurra  och vred. Klockan sex vaknar jag av att en tjurig unge säder:

-JAG FÅR FAKTISKT INGET TÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄCKE...

Hans täcke låg avsparkat vid sidan om honom.. Men det är klart att han skulle dra i mitt sköna täcke.

Kl 07.15 total vaknar han,

-Mamma nu är det MORGOOOOOOOOOOON!

Det kändes som om någon slagit mig i huvudet med en jätte klubba, ala stenåldern.. Hilda skrek och ville ha mat. VARFÖR ÄR INTE JAG EN HOLLYWOOD KÄNDIS MED 20 BARNFLICKOR??? Man skulle vara en mkt bättre mamma dagtid, om man fick sova ordentligt..


Annonserar nu efter en barnflicka nattetid!!! Någon som är intresserad??

Undrar om jag kan få Hilda att tvångssova lite snart..Antagligen INTE..


Snark, Jenny


Ps. Såg ni mitt sovrumsalbum på styleroom?? Jag har fått upp väggtexten/ vinsten från www.wallstyle.se .. jag kanske inte har berättat att jag vann produkter för 2000 spänn?? Det gjorde jag iaf.. Blev en "egen" designad text..( Burning love, med Elvis, Filip valde..) Dock saknas det en bokstav i HIGHER men det är på ingång..Kolla in om ni är nyfikna.. http://www.styleroom.se/album/15171 Ds.

Presentation

Omröstning!!

Vad vill ni ha mer av?
 Hemma hos bilder..
 Köptips..
 Lasse Berghagen..
 Jennys liv med Filip o familj..
 Det är bra som det är..

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kategorier

Länkar

Senaste inläggen

Arkiv

Tidigare år

Jen´s gästbok

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22 23 24
25
26
27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Sök i bloggen

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards