Direktlänk till inlägg 18 oktober 2009

Kvällen innan Hilda blev Kristen..

Av Jenny - 18 oktober 2009 17:44

Japp då var dopet överstökat. Nu kan man andas ut igen. Filip hade Elvisspelning kvällen innan.. Som vanligt.. Tur att jag inte skulle stå och fixa en massa inför morgondagen. Då hade jag troligtvis blivit GAAALEN. Vi hade typ tusen ( kanske lite överdrivet..) gäster söder ifrån som skulle åka upp, Baaara för Hildas dop. Jag tror inte att Hilda hade märkt om dem kom eller inte. Men JAG uppskattar det iaf jätte mkt. Dock fick jag höra att dem trodde att vi skulle gifta oss.. Så det var kanske därför alla kom. Vad besvikna dem måste blivit..


Vi skulle ha en del nattgäster. Men innan vi fick hem folket skulle vi givetvis ordna med en si så där 1000 miljarder onödiga saker. Vi skulle städa, avsluta renovering, köpa nya Elvis glasögon, en medalj till Birger ( han på styleroom..),köpa en kjol till mig, sen skulle tonårs Elin hitta nåt att ha på sig ( oerhört frustrerande inget var bra..).. Köpa sidenband till dopklänningen, tvätta dopklänningen som hade en stor brun fläck i halsen..

Fantastisk framförhållnng. Allt detta skulle hinnas med på drygt två timmar..


Väl hemma tryckte jag i ungarna mat, slängde mig på dammsugaren, dammsög halva huset, plockade iordning lite. Lagade Elviskostymen..Tydligen håller den inte för alla Elvis moves. Det förklarar varför Elvis hade ny kostym vid varje konsert..

Jag hoppades innerligt på att mina fredags gäster skulle vara lite sena. Men ICKE. På pricken kl sex, ringde det på dörren. En hel skara skåningar klampade in. Gudmors Josse och John skulle sova här. Resten skulle vidare och gå på Elvis konsert. Dvs min faster och hennes man, samt min farmor och farfar. Jag hade tipsat min faster om att dem kunde gå på konserten om dom ändå skulle hit. Men då trodde jag kanske inte att dem skulle ta med farmor 80 bast och farfar 83 bast.. Speciellt med tanke på att det hela var på krogen.. Iofs tror jag att det var leg trettio..


Vimsiga skåningar hittar inte så bra i centrala Sverige.. Så jag fick guida dem genom stan. Med hjälp av John som chaffis. Jag har ju fortf inget körkort.. Gudmors Josse fick rycka in som tvåbarns morsa åt två galningar..Lika bra att hon fick känna på Gudmors livet på en gång.


Vi körde till campingen där dem skulle sova, och lät gamlingarnma checka in. Sen visade vi vägen till krogstället. John hittar nu i hela stan och kan närsomhelst knäcka extra genom att köra svarttaxi. Han fick dessutom en uppdatering i mitt såpa liv. Jag tar nu för givet att han är en trogen läsare av min blogg!! Annars kan man lätt missa nåt spännande;)

Vi hämtade upp min lillebrorsa och hans tjej på tågstationen. SEN åkte vi äntligen hem..


Stackars Gudmors Josse hade det inte lätt. Felix hade försökt göra det mesta som han inte får i vanliga fall.. Tex: spela tv spel, käka frusna bär ( utan att tidna dem ), äta obegränsat med glass mm. Han påpekade även hennes naglar som var långa fina, och nog ganska nyfixade. Felix tyckte dock att dem var ALLDELES för långa och att det var dags att klippa av dom.


Farmor hade haft med sig två lådor kakor med dom DOUBBLE ( läses med skånsk dialekt ), det är egentligen biskvier som hon bakar i rutform..Men Farmor kallar dom för dom doouubble. Det är mina absoluta favoritkakor i heeeela världen. Dom är så goda att jag inte kan be om receptet för då skulle jag baka dem hela tiden, till sisst skulle jag dö i fetma. Jag och John åt en låda till nattmat, mmmmmmmmmm vad gott. Resonemanget var att dem måste ta slut FORT.


Kl 23.00 kom pappa o co för att hämta nyckel till Filips mammas lgh i stan ( vi hade slängt ut dem i sin stuga på landet för att göra plats åt familjen). Han fick nyckel och en disktrasa. Filips mamma hade ringt och bett mig skicka med en disktrasa.. För hon hade slängt sin och glömt lägga fram en ny..Det fanns ingen chans i världen att dem skulle kunna hitta hennes tras ställe.. Så här i efterhand undrar man var 17 hon förvarar sina disktrasor..


Ca 00.00 gick vi och la oss. Detta skulle jag gjort kvällen innan:


*Minskat midjemåttet med 20 cm.

*Provat dopklänningen på Hilda.

*Strukit dopklänningen.

*Sytt på banden på dopklänningen.

*Strukit mina kläder.

*Strukit Felix kläder.

*Putsat mina skor.

*Köpt nylonstrumpor.

*Duschat


MEN det gjorde jag inte.. Allt för att göra dopdagen lite mer spännande:)


jenjen

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny - 22 november 2010 14:24

Ni hittar mig här www.janethepain.se   Jag hoppas ni hakar på        ...

Av Jenny - 18 november 2010 23:32

Nu flyttar vi...Hoppas verkligen att alla är med nu..För att hamna rätt klickar ni på adressen www.janethepain.se   Vi ses där:) Passar på att tacka bloggplatsen för denna tiden. Det har varit en fantastisk blogg att använda. Men nu vill jag ha...

Av Jenny - 18 november 2010 22:58

Era tävlingsbidrag är nu publicerade.. Imorgon drar jag en lott:) Visst är de spännande..   Jenny ...

Av Jenny - 18 november 2010 16:56

Här hittar du allt du behöver till stora julbaket.. www.formodesign.se   Något jag borde satsa på i jul är formen till pepparkashuset.. Då kanske det skulle bli mindre svordommar vilket troligtvis skulle resultera i fler julklappar.......

Av Jenny - 18 november 2010 11:01

Nedräkningen fortsätter..1 dag kvar till den stora flytten.. Alltså premiären av nya bloggen;) Har nu alla som vill vara med och tävla om en svart eller vit Tam tam från www.anyhow.se lämnat in sina bidrag?? Imorgon publicerar jag alla kommentar...

Presentation

Omröstning!!

Vad vill ni ha mer av?
 Hemma hos bilder..
 Köptips..
 Lasse Berghagen..
 Jennys liv med Filip o familj..
 Det är bra som det är..

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kategorier

Länkar

Senaste inläggen

Arkiv

Tidigare år

Jen´s gästbok

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7
8
9
10 11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Sök i bloggen

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards