Direktlänk till inlägg 24 september 2009

Heffaklumpen..

Av Jenny - 24 september 2009 09:55

Hilda sov tio timmar i natt. Jag hävdar stenhårt att det är nåt fel på henne. Men barnmorskan säger att det är heelt normalt. Bara hon äter, växer och är pigg när hon är vaken. Mmmm, ja det är hon. Hon äter som en häst, eller ja hon får ju bara mjölkersättning. Men det är ju så det ska vara. Sist vi var på BVC, fick barnmorskan en chock över vår jättebebis. Men vi har ju ett kraftigt fett anlag i släkten om man säger så.. Kanske inte i släkten.. men jag o Filip har en tendens att fläska på oss rätt bra.

I vanliga fall är jag kanske normal byggd. Men just nu tre månader efter förlossningen är man en "gnutta" dyng FET.

Men inte är det "normalt" att en tre månaders bebis sover hela natten..


Trots detta är det kaos på morgonen. Hilda vaknar med ett leende. Filip kommer upp med en flaska mat innan han går till jobbet. Felix sitter bänkad framför tvn och kollar på Pokemon. Han passar på medan jag fortfarande är i dvala. Han vet att jag inte orkar protestera då..den lille ormen. 


Jag matar Hilda halvsovandes. Sen kräks hon lite. Jag går upp med Hilda. Byter på henne och sätter på nya kläder. Hon har rena kläder i en sekund. Sen kräks hon lite mjölk igen.. Grrr. Sen ställer jag mig på vågen. Hoppas innerligt att jag gått ner tio kilo över natten. Det har jag inte. Ställer mig på den andra vågen.. Har inte gått ner nåt på den heller. F*N!

Säger åt Felix att stänga av tvn. det gör han inte.

-Mamma det är mitt BÄSTA program...

Nu råkar jag veta att alla program är hans bästa. Så jag stänger av tvn.

Under tvång går han upp på sitt rum för att klä på kläderna jag lagt fram åt honom. Packar hans utflycktsväska, dukar fram frukost. Jag äter upp min frukost på mindre än fem minuter.. För honom tar det trehundra åååååår. Hilda börjar skrika, jag stoppar i nappen. Hon spottar ut nappen, skriker, jag stoppar i nappen. Hilda skriker. Hon kan inte vara hungrig igen. Hon skriker skriker skriiiker. Felix är mätt, slipper äta det sista av frukosten. Springer upp på rummet för att välja vilka hundra leksaker som ska å äran att följa med till dagis.


- Feeeeeeeelix!! VI MISSAR UTFLYCKTEN!!!!

Hilda gallskriker. Jag stoppar i nappen. Hon kan inte vara hungrig. Hon åt för en time sen.

Felix kommer ner med en samling leksaker som han tror ska med till dagis.
- Du får max ta med två, säger jag.

Han väljar i hundra år. Klockan är fem i nio. Klockan nio skall vi vara på dagis. Jag får med mig honom in på toa för att borsta tänderna. Efter två tandborst tag måste han bajsa.....Jag räknar till tio 20 ggr.

Det finns INGEN av det manliga könet som bajsar under en halvtimme. Jag fattar inte det. Hilda skriker, jag fixar en flaska mat. Heffaklumpen är nöjd.

Efter mkt om och men är Felix äääntligen klar. Elin är hemma med Hilda och jag cyklar i ilfart till dagis med Felix. PUH!Äntligen kan man andas igen.


jenjen


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny - 22 november 2010 14:24

Ni hittar mig här www.janethepain.se   Jag hoppas ni hakar på        ...

Av Jenny - 18 november 2010 23:32

Nu flyttar vi...Hoppas verkligen att alla är med nu..För att hamna rätt klickar ni på adressen www.janethepain.se   Vi ses där:) Passar på att tacka bloggplatsen för denna tiden. Det har varit en fantastisk blogg att använda. Men nu vill jag ha...

Av Jenny - 18 november 2010 22:58

Era tävlingsbidrag är nu publicerade.. Imorgon drar jag en lott:) Visst är de spännande..   Jenny ...

Av Jenny - 18 november 2010 16:56

Här hittar du allt du behöver till stora julbaket.. www.formodesign.se   Något jag borde satsa på i jul är formen till pepparkashuset.. Då kanske det skulle bli mindre svordommar vilket troligtvis skulle resultera i fler julklappar.......

Av Jenny - 18 november 2010 11:01

Nedräkningen fortsätter..1 dag kvar till den stora flytten.. Alltså premiären av nya bloggen;) Har nu alla som vill vara med och tävla om en svart eller vit Tam tam från www.anyhow.se lämnat in sina bidrag?? Imorgon publicerar jag alla kommentar...

Presentation

Omröstning!!

Vad vill ni ha mer av?
 Hemma hos bilder..
 Köptips..
 Lasse Berghagen..
 Jennys liv med Filip o familj..
 Det är bra som det är..

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kategorier

Länkar

Senaste inläggen

Arkiv

Tidigare år

Jen´s gästbok

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Sök i bloggen

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards